Limni Gölü Ziyaretçilerine Konaklama İmkanı Da Sağlayacak

Gümüşhane'nin önemli turizm alanlarından Limni Gölü Tabiat Parkı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan kır evleri ile ziyaretçilere konaklama imkanı sağlayacak.

Limni Gölü'nde tesis işleten Murat Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Limni Gölü'nü ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında önemli artış olduğunu belirterek, "Geçen yıla göre özellikle yabancı turist sayısında yüzde 90'a varan artış oldu" dedi.

Özellikle Arap ülkelerinden gelen turistlerin ilgi gösterdiğini ifade eden Eroğlu, "Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan 11 kır evinin yapımı tamamlandı. Henüz kiralama yapılmadı. İhale edilecek. Kır evlerinin de hizmete girmesiyle günübirlik ziyaretin yanı sıra turistlere konaklama imkanı da sağlanmış olacak" diye konuştu.

Torul ilçesinin Zigana köyü sınırları içindeki 1700 rakımlı Saronay Yaylası'nda bulunan Limni Gölü, 1999 yılında mesire yeri ilan edildi, 10 yıl önce de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce A Tipi Mesire Yeri statüsüne alındı. Dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı Gümüşhane İl Müdürlüğünce hazırlanan rehabilitasyon projesi kapsamında Limni Gölü'nün ulaşım sorunu öncelikli ele alınarak sosyal tesisler inşa edildi.
Kaynak: AA