Kılıçdaroğlu: Kitapçık fırlatılması meşru müdafaadır

Nazlı Çelik'in sunduğu Star Ana Haber Bülteni'ne konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yemin töreninde yaşanan kitapçık fırlatma olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Kitapçık fırlatılması meşru müdafaadır
Kılıçdaroğlu, Meclis'te gerçekleştirilen Cumhurbaşlığı yemin töreninde TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e içtüzük kitapçığını fırlatan Engn Altay'ı savundu.

Kongresi öncesi Çelik'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu Meclis'te yaşanan kitap fırlatma rezaleti ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cemil Çiçek'e kitap fırlatmasını 'meşru müdafaa' olarak tanımladı.

Kılıçdaroğlu 'Siz zorunlu olduğunuz zaman belli bir suçu işlersiniz ve o suç olmaktan çıkar. Tipik örneği Ceza Hukuku'ndadır bunun. Adam öldürmek suçtur. Ama meşru müdafaa içinde öldürürseniz suç değildir.' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk grup toplantısında CHP'ye yönelik sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'Ben olumsuz bir şey söylememeye dikkat ettim. Ama o doğrudan doğruya CHP'yi hedef aldı. Dur bir nefes al' diye konuştu.

PARTİDEN TASVİYE İDDİALARI


Muharrem İnce'nin seçim sonrası tasfiye edilip edilmeyeceği sorusuna 'Kesinlikle böyle bir şey olmayacağı' şeklinde cevap veren Kılıçdaroğlu, 'İhsan Eliaçık ve Mehmet Bekaroğlu gibi isimlerin partiye daveti CHP sağa kayıyor yorumları doğru mudur?' sorusuna da 'İddia edilen isimler doğru değil. İhsan beyle birkaç defa görüştüm. Sağ çizgiden bir kişinin CHP'ye gelmesi neden CHP'yi sağa kayıyor göstersin ki' diye cevap verdi.