Kartepe’ye Özel Sektörün İlgisi Artıyor

Özel sektör temsilcileri, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e gerçekleştirdikleri ziyaretlerle, ilçede yaptıkları ve yapacakları yatırımlar ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Kartepe’ye Özel Sektörün İlgisi Artıyor

30 Mart Yerel seçimleri ardından başkanlık görevini üstlenen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in Kartepe için hazırladığı projeler özel teşebbüs tarafından da ilgi görmeye başladı.

Başkan Üzülmez’in önceki günkü ziyaretçileri arasında yer alan akademisyenler ve özel sektör temsilcilerinin yanında, yabancı konuklarda, Kartepe’ye olan ilgilerini dile getirdiler. Yatırımcılar, Başkan Üzülmez’e ilçede devam eden yatırımları ile Kartepe’ye değer katacak projelerini aktarıp görüş alış verişinde bulundular.

Başkan Üzülmez’in ilk ziyaretçisi Suudi iş adamı Muhammed Ayet oldu. Arap yatırımcı, yapabileceği yatırımlar konusunda başkan ile görüştü. Başkan Hüseyin Üzülmez, bir diğer ziyaretçi olan ve Kartepe’de yatırım yapan Magna Fabrika yöneticisi Burak Karabulut ile olan görüşmesinde ise ekonomiyi canlandıracak özel sektör temsilcileri ile işbirliği diyaloglarının sürekli ve istikrar içinde sürmesini hedeflediklerini belirtti.

Başkan Üzülmez’in akademisyen konukları arasında yer alan KOÜ Beden Eğimi Spor Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Yavuz Taşkıran da, üniversite ile belediye iş birliğinde yapılması düşünülen projeleri başkanla birlikte masaya yatırdı. Prof. Dr. Taşkıran ile Kartepe’nin sportif projeleri ile ilgili görüş alış verişinde bulunan Başkan Üzülmez daha sonra da Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar’ı ağırladı. Kartepe’de kurulması planlanan eğitim kampüsü ile ilgili Başkan Üzülmez’e nezaket ziyaretinde bulunan İstanbul Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, başkana yeni görevinde de başarı dileklerini iletti.

Gerçekleşen ziyaretlerde geleceğin Kartepesi’ni inşaa etmek adına, başta eğitim olmak üzere her alanda yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olduklarını belirten Başkan Üzülmez, “Şimdi Kartepe Zamanı diyerek çıktığımız hizmet yolunda yerel yönetim olarak ilçemize katma değer katan çalışmalarda bulunacak özel sektörle olan diyaloglarımız sürekli artarak devam edecek. Akademisyenlerimizin de desteği ile Kartepe’yi layık olduğu yere ulaştırmak için çalışmalarımızı hızla ve emin adımlarla gerçekleştirme hedefindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA