İrak'taki Çatışmalar

Irak'ın kuzeyindeki Diyala vilayetinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ile bölgedeki aşiret üyeleri arasında çıkan çatışmalarda aşiret üyesi 8 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Diyala'daki el-Anbaki aşiretinin ileri gelenlerinden Şeyh Seccad el-Anbaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyala vilayetinin başkenti Bakuba'nın kuzeydoğusundaki Hankin kazasına bağlı İncana bölgesinde IŞİD militanları ile aşiret üyeleri arasında çatışma yaşandığını söyledi.

Anbaki, çatışmada aşiret mensubu 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını belirtti.

Anbaki aşiretinin, İncana bölgesinin kontrolü sağlanıncaya kadar güvenlik güçlerini destekleyeceğini kaydeden Anbaki, "IŞİD'in eline geçen bölgelerin tekrar kontrolünün sağlanması amacıyla aşiretler tarafından güvenlik güçlerine sürekli destek verilmekte" dedi.

Çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların başta Musul olmak üzere bazı kentleri ele geçirmesinin ardından ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'e ait hedeflere hava saldırıları düzenliyor.
Kaynak: AA