Giresun’da Adli Yıl Açılışı Yapıldı

Giresun’da 2014-2015 adli yılı, Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı.

Giresun’da Adli Yıl Açılışı Yapıldı

İlk olarak Atatürk Anıtı'na Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit ve Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu tarafından çelenk konularak tören başladı.

Hukukun üstünlüğüne dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit “Hukukun, hukuk üstünlüğünün ve adaletin,demokrasi,huzur,barış,güvenlik ve özgürlükler için ne kadar önemli ve alternatifsiz olduğunu yanı başımızdaki ülkelerde yaşanan hukuksuzluk,kaos ve zulüm ortamını görünce daha iyi anlıyoruz” dedi.

Yargının bağımsız ve güçlü olmasına vurgu yapan Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu ise “Yargı bağımsız ve güçlü olmalıdır. Demokratik hukuk devletinde yargının alanına yasama ve yürütme müdahale etmemelidir. Yargıya ve yargı mensuplarına güvenmek gerekir. Yargıyı olur olmaz eleştirmek,biçimlendirmeye çalışmak Adli Yıl açılış töreninde yargının kurucu unsuru savunmanın Başkanının konuşmasını istememek hukuk devletinin ruhuna aykırı olup bunlar yargıyı zedeler ve zayıflatır. Yargı, hukuk devletinde her zaman insanların sığınacağı en son liman ve önemli bir güvencedir. Yargı insanların yaşamına müdahale eden tehdit ve intikam aracı değil, insanlar için düzeni,çağdaş demokrasinin ön koşuludur. Bu bağlamda herkesi hukuk devletinin kurallarına sahip çıkmaya,yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını gölgeleyecek eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” diye konuştu

Düzenlenen törene adliye personeli ve avukatlar katıldı.

Kaynak: İHA