Eskişehir Hacı Adaylarını Uğurluyor

Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy, bu yılki hacı adaylarının uğurlanma programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Eskişehir Hacı Adaylarını Uğurluyor

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Türkiye genelinde 55 bin vatandaşın hacı adayı olarak vazifesini yerine getireceğini belirtti.

Eskişehir’de 734 kişinin hacı adayı olduğunu ifade eden Ersoy, “734 kişiden 443’ü Diyanet İşleri Başkanlığı organizesiyle, 291 kişi de özel şirketler vasıtasıyla gidecekler. Adaylarımızın ilimizden değişik zamanlarda hareketleri ve uçuşları söz konusu” dedi.

3 Eylül 2014 tarihi itibari ile hacı adaylarının uğurlanacağını kaydeden Ersoy, “Ayın 3’ü itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından giden adaylarımızı uğurlamaya başlayacağız. Hacılarımızı uğurlarken çeşitli tavsiyelerimiz var. Özellikle hac süresi içinde dikkat etmeleri gereken hususları kendilerine verdiğimiz eğitimler sırasında yaptık. Sağlık ve organize konusunda birbirleri ile uyum içerisinde hareket etmeleri hatırlatıldı. Ayrıca hacı adaylarımızın 131 Dolar kurban ücretini de yatırmış olmaları gerekiyor” diye konuştu.

Ersoy ayrıca, hacı adaylarının gidecekleri kategorilere göre İl Müftülüğü’ne müracaat ederek bilgi almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Hacı adayları için bu yıl çekiliş yapılmadığı, 8 yıl önce kayıt yaptıran ve bekleyen adaylara imkan sağlandığı öğrenildi.
Kaynak: İHA