Eskişehir'de Kültür Sanat

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından Anadolu Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali için sanatçılardan karikatürler gelmeye başladı.

Eskişehir'de Kültür Sanat

Bu yıl “Gönüllük” temasıyla gerçekleştirilen festival için hem yurt dışından hem de yurt içinden yoğun bir katılım beklendiği belirtiliyor. Karikatüristlerin eserlerini çoğunlukla mail yoluyla gönderdiği, katılım için profesyonel olmanın gerekmediği festival bu yıl 2-30 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda Eskişehir’e taşınan ve 7.’si “Felsefe” temasıyla gerçekleşen festivale 38 ülkeden, 137 karikatürist toplamda 444 eserle katılmıştı.

Yapılan açıklamada, “Anadolu Üniversitesi’yle de yapılan başarılı bir işbirliğiyle çok renkli bir festival gerçekleşti. Bu yıl yine birbirinden değerli konukların katılımıyla renkli bir panel ve daha birçok etkinliğin yer alacağı festivalde, aynı zamanda karikatür sanatı aracılığıyla “gönüllülük” erdemine vurgu yapmak amaçlanıyor. Festivalde, Anadolu Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Eğitim Karikatürleri Müzesi paydaş olarak yer alıyor. Festival danışmanlığını her yıl olduğu gibi Karikatürist Tan Oral yapıyor. Tan Oral bu yıl ki festival logosunu da çizdi” denildi.
Kaynak: İHA