Çocuğunu Kaçıran Fransız Vatandaşı Hatay’da Yakalandı

Eşiyle kavga ettikten sonra 3 yaşındaki çocuğunu alarak Türkiye'ye gelen Fransız vatandaşı, karısının ihbarı sonucu Hatay'da yakalandı.


Alınan bilgiye göre, eşiyle kavga eden Tunus asıllı Fransız vatandaşı Hamza Mandhouj geçtiğimiz cumartesi günü, eşi Meriem Raheim ile yaşanan tartışma sonrası yanına aldığı 3 yaşındaki çocuğu ile birlikte hava yoluyla önce İstanbul’a ardından da Hatay’a gelerek Afgan göçmenlerinin yaşadığı Antakya ilçesine bağlı Ovakent Mahallesi'nde pansiyon olarak kullanılan bir eve yerleşti.
Eşi ve çocuğunun Hatay’da olduğunu öğrenen anne de havayoluyla Hatay’a gelerek jandarmaya şikayette bulundu. Şikayet üzerine harekete geçen Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda Ovakent Mahallesi'nde baba ve çocuğun kaldığı eve operasyon düzenledi.

Operasyonla gözaltına alınan baba Hamza Mandhouj jandarma tarafından sorguya alınırken çocuğu da annesine teslim edildi.

İfadesi alınan baba ve bilgisine başvurulan anne, jandarma tarafından Hatay Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne gönderildi. Buradan bu sabah İstanbul’a gönderilen ailenin oradan da Fransa’ya gönderileceği belirtildi.
Kaynak: İHA