Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Tır Şoförleri Kontak Kapattı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda tır şoförleri kontak kapatma eylemi yaptı.

Türkiye ile Suriye arasındaki tampon bölgeye gıda, giyecek ve inşaat malzemesi götüren tır şoförleri yurt dışına giriş çıkış yapan araçların kanunen 550 litre mazot taşıyabilme haklarının olmasına rağmen yetkililerin buna izin vermediklerini öne sürerek kontaklarını kapattı.
Yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki tır kuyruğu nedeniyle trafik akışında da zaman zaman sıkıntı yaşanıyor.
Tır şoförü Ahmet Döner, tüm gümrüklerde 550 litre mazot taşıyabilme muafiyetinin olmasına rağmen bu uygulamanın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda uygulanmadığını ve bu durumdan dolayı mağdur olduklarını iddia etti.
Kendilerinin kaçakçı olmadıklarını ifade eden Döner, şehrin değişik noktalarında kaçak mazot kontrolleri yapıldığını Türk mazotu dışında yakıt tespit edilmesi halinde araçlarının bağlandığını dile getirdi.
Döner, araçlarında bulunan gıda malzemelerinin bozulma noktasına geldiğini ve bu durumun düzeltilmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Bir diğer tır şoförü Mahmut Açıkgöz de yurt dışından mazot alamamaları halinde masraflarını çıkartamayacaklarını bununda kendilerini zor durumda bırakacağını belirterek sorunlarına biran önce çözüm bulunmasını istedi.
Zekeriya Kocaman ise Türkiye'deki tüm sınır kapılarında yurtdışı giriş ve çıkışlarında 550 litre akaryakıt taşınabilmesine izin verilmesine rağmen Cilvegözü Sınır Kapısı'nda buna izin verilmemesine anlam veremediklerini belirtti.

Kaynak: AA