CHP Kongresine kameralar alınmıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5 - 6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olağanüstü kongresine kameraların alınmayacağı bilgisi kulaktan kulağa dolaşmaya başladı.

CHP Kongresine kameralar alınmıyor
CHP'de genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin yarışacağı olağanüstü kongre öncesi kulislerden gelen bilgiler de artmaya başladı. Kongrenin Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde yapılacak olması salonun küçük olması nediniyle genel başkan adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanlığı seçimine çatı adayla giden ancak başarılı olamayan CHP'de bazı milletvekilleri adeta kazan kaldırmış ve genel başkan Kemal Kılıoçdaroğlu'nu istifaya davet etmişti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'da olağanüstü kongreye gitme kararı almış kongrenin yapılacağı tarih de 5 - 6 Eylül olürük belirlenmişti. Bu sürecin ardından da CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce parti genel başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Ancak kongrenin büyük bir salonda yapılması yerine Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek olması hem Muharrem İnce'nin hem de diğer muhalif isimlerin tepkisini çekmişti.  

Bugün kulislerde dolaşmaya başlayan bilgi doğru ise CHP'de muhalif kanadın canı bir hayli sıkılacağa benziyor. Kılıçdaroğlu ve ekibinin salonun küçük olmasını gerekçe göstererek kameraları kongre salonuna aldırmayacakları kulislere bomba gibi düştü.

Daha önceki kongrelerde yaşanan tatsız olayların benzerinin yaşanmasına karşın Kılıçdaroğlu ve ekibinin böyle bir karar aldığı siyasi kulislerde konuşulurken basın mensuplarının alınan karara nasıl bir tepki vereceği de merak konusu oldu.