Bursa’da 'çarşaflı Erkek Hırsız'Alarmı

Bursa’da tanınmamak için çarşaf giyen erkek hırsız, bıçakla bir eve girmeye çalışınca ortalık karıştı.

‘Sesini çıkarma, yoksa ölürsün’ şeklinde not bırakan şüpheli ile ev sahibi genç kadın arasında yaşanan arbedede 3 aylık bir bebek yaralandı. Polis çarşaflı şüphelinin yakalanması için alarma geçti.
Olay, merkez Yıldırım ilçesi Yunusemre Mahallesi Yasin Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kadın çarşafı giyen şüpheli, birinci katın ziline basarak, giriş kapısını açtırdığı apartmana girdi. Ardından üst katlara yönelen şüpheli, tesadüfen kapısını açan Gülfidan E.’nin evine girmeye çalıştı. Hırsız ile boğuşmaya başlayan Gülfidan E.’nin kucağında bulunan üst kat komşusunun bebeği Geylani Ç.’nin kafası duvara çarptı. Yanında getirdiği, ‘Ses çıkartma yoksa ölürsün’ yazını notu gösteren şüpheli, Gülfidan E.’nin çığlıklarıyla paniğe kapıldı. Apar topar kaçan şüpheli, erkek olduğu anlaşılmasın diye not yazdığı ve hiç konuşmadığı ortaya çıktı.

Hemen şüphelinin peşinden koşan mahalle sakinleri, durumunu da polisi arayarak bildirdi. Kafasından darbe alan 3 aylık küçük Geylani Ç., ekip otosuyla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük bebeği, annesinin fırına giderken alt kat komşuna bıraktığı ortaya çıktı. Kafa tasında çatlak oluştuğu iddia edilen Geylani Ç. tedavi altına alındı.

Mahalle sakinleri, hırsız ile polis arasında kovalamaca yaşandığını, şüphelinin çarşaf giyen ve çok hızlı koşan birinin olduğunu söyledi.

Bu arada izini kaybettiren şüphelinin yakalanması için soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA