Zübeyde Hanım Kreşi Milli Eğitim’e Devredildi

Konya’nın Ereğli ilçesinde hizmet veren Zübeyde Hanım Çocuk Kreşi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi.

Zübeyde Hanım Kreşi Milli Eğitim’e Devredildi

Ereğli Belediyesi’ne ait Oğuz Ata Sosyal Tesisleri içerisinde yer alan Zübeyde Hanım Çocuk Kreşi Kaymakamlık makamında düzenlenen toplantı ile imzalanan protokol sonrası kullanım hakkı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Toplantıya İlçe kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Belediye Başkan Yardımcısı Zühal Savaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen katıldı.

Devir öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen ilçede bir anaokuluna ihtiyaç olduğunu ifade ederek konu ile ilgili Ereğli Belediyesi ile çeşitli yazışmaların yapılarak konunun nihayete kavuşturulduğunu belirtti.

Çimen, “Belediyeye ait kreşin anaokulu olarak yürütülmesi konusunda hem Başkanımız Özkan Özgüven, hem de Başkan Yardımcısı Zühal Hanım gerekli hassasiyeti gösterdiler ve kreşin bir anaokulu olarak kullanılmak üzere bize tahsis edilmesini sağladılar. Ereğli’mize bir anaokulunu daha kazandırdıkları için kendilerine bu anlamda çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, okul öncesi eğitimin bireylerin gelişmesi noktasında önemli bir unsur olduğunu söyleyerek, böylesine önem taşıyan eğitim yuvalarının da eğiticilerinin donanım yönünden eksiksiz olması gerektiğini vurguladı. Göreve geldikten sonra Oğuz Ata Sosyal Tesisleri'nde bulunan kreşi inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirten Özgüven, gördüğü en büyük eksikliğin koruyucu aile hizmetinin yanı sıra personelin eğitim konusundaki yetersizliği olduğunu kaydetti.

Söz konusu kreşte üniversite mezunu olan ve alanında uzman kişiler haricinde çoğu personelin lise mezunu olduğunu anımsatan Özgüven, buraya milli eğitim teşkilatının el atması gerektiği düşüncesinden hareketle Kaymakam Şakir Erden’in de desteği ile kreşi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrettiklerini dile getirdi. Bu anaokulunda eğitim ve öğretim görecek öğrencilerin bir üst eğitime geçmelerinde büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Başkan Özgüven, yapılacak devrin ardından Zübeyde Hanım Kreşinin daha kaliteli eğitim ve öğretim hizmeti vereceği kanaatini taşıdığını belirtti.

Eğitime ve öğretime destek veren kişi ve kurumlarına her zaman minnettar olduklarını söyleyen Özgüven, “Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürümüze onun şahsında tüm personeline teşekkür ediyorum. Ereğli’mize memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA