Yatağan'daki Gökyüzünü Saran Siyah Duman Vatandaşları Endişelendirdi

Yatağan ilçesinde gökyüzünün siyah dumanla kaplı olduğunu gören vatandaşlar, kaymakamlık ve jandarmaya bilgi verdi.

Yeniköy Elektrik Üretim AŞ'ye (YEAŞ) bağlı Yatağan Termik Santrali'nin birinci ünitesinin bacasından son 10 gündür belirli aralıklarla çıkan siyah duman, ilçe halkında paniğe neden oldu.
Daha önceleri birkaç gün içinde sona eren siyah dumanın, bu kez 10 gün boyunca belirli aralıkla devam etmesi üzerine vatandaşlar, kaymakamlık ve jandarma yetkililerine başvurdu.
YEAŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyah dumanın, yenileme çalışması için devreden çıkartılan birinci ünitenin yeniden devreye girmesinden kaynaklandığını, çevreye ve insan sağlığına zararlı bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
Birinci ünitedeki yenileme çalışmasının tamamlandığını ifade eden Gül, şöyle konuştu:
"Santralin birinci ünitesinin filtre yenileme çalışmaları tamamlandı. Çalışmanın tamamlandığı bölümde fuel oil yakılarak kurutma çalışmalarına başlandı. Fakat birinci ünite tribünü eksantrik milinde meydana gelen sehim (eğri) nedeniyle ısıtma işlemi biraz uzadı ve sehim düzeltilmesi için tribünün belirli ısıya getirilmesi çalışmaları yürütülüyor. Çok hassas olan bu işlemin tamamlanmasıyla elektrik üretmeye başlanacak ve elektro filtreler devreye girecek."
Kaynak: AA