Üzülmez ve Kesen’den Kartepe Turu

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’yi turizm merkezi haline getirmek adına, birçok proje üzerinde çalışmalara devam ediyor.

Üzülmez ve Kesen’den Kartepe Turu

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kesen ve Marka Genel Sekreteri Fatih Akbulut; turizm projelerinde en iddialı belediye başkanlarından biri olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i ziyaret etti. Konunun en önemli aktörlerinin bir araya geldiği ziyarette; doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli bakımından Kocaeli İlçeleri arasında çok önemli ve zengin bir yere sahip olan Kartepe ilçesindeki turizmle ilgili projeler, belediye ve özel sektör yatırımları konuşuldu.

Kesen ve Akbulut’un ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Üzülmez, “Dünya da örnek gösterilecek doğal güzelliklere sahip bir ilçenin Belediye Başkanı olmaktan gurur ve heyecan duyuyorum. Kartepe’nin Turizm Bölgesi İlan edilmesiyle ilgili Bakanlık düzeyinde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kartepelilere bu müjdeyi vereceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. İlçemizin turizm bölgesi ilan edilerek devletimizden alacağımız teşvik ve destek ile hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımız ivme kazanacak. Eşsiz doğal güzelliklere sahip olan Kartepemiz, gerçek Turizm Kenti kimliğine kavuşmaya başlayacak” dedi.

Üzülmez’in Kartepeli olduğu için bölgeyi çok iyi tanımasının, enerjisini ve heyecanını sürekli canlı tutan biri olmasının, büyük projelerin gerçekleşmesinde çok önemli bir rol oynadığını belirten İl Kültür Müdürü Mehmet Kesen, “Kartepeliler böyle bir başkana sahip oldukları için çok şanslı. Hüseyin Üzülmez’ in Turizm de sıçrama yapmak üzere harcadığı çaba ve bizlerin müdürlük olarak gerçekleştireceğimiz projelerimiz ile Kartepe kısa sürede hak ettiği Turizm Merkezi kimliğine sahip olacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Üzülmez konuklarını makamında ağırladıktan sonra İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Kesen ve Başkan Yardımcısı Murat Çakır ile bölgede dolaşarak incelemelerde bulundu. Derbent Kartepe Yolu Dumanlıkaya’ya da uğrayan Başkan Üzülmez’ in önderliğindeki heyet; buraya yapılması düşünülen bayrak direği, Maşukiye Termal Suyu Tesisleri, Kartepe’ye kazandırılmak istenen Uluslararası ve dev kültür-sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte bir anfi tiyatro ve teleferik projeleri ile ilgili istişarede bulundu.
Kaynak: İHA