Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, Şarköy'ün Sorunlarını Masaya Yatırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy'ün sorunlarını masaya yatırdı.


Şarköy Kızılcaterziköy Mahallesinden Saray’ın Sefaalan Mahallesine kadar güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, turizmi ve üniversitesiyle, çevreye duyarlı, kentleşmesini tamamlamış, yaşanılabilir ve mutlu Tekirdağ’ı yaratmayı hedefleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Kervanı Şarköy’de başladı.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Genel Sekreter Murat Yazan, Danışmanlar Fatih Ünsal ve Neşet Erdoğan, Teftiş Kurulu Başkanı Şahabettin Küçükyazıcı, Teski Genel Müdürü Prof.Dr. Halim Orta ile daire başkanlarından oluşan heyetle Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney’i makamında ziyaret eden ve Kaymakam Güney’den ilçe hakkında genel bilgiler alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekelin özelleşmesinden sonra bu bölge bağcılıkta kaderine terk edilmiş ve şarapçılık bitme aşamasına gelmiş. Biz bu bölgede yapacağımız projelerle bağcılığı kalkındıracağız. Buraya yapılacak hizmetlerin yüzde 75’i Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek" dedi.

Başkan Albayrak, ziyaretin ardından Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ve diğer yetkili personelle çalışma yaparak Şarköy ve Şarköy Belediyesinin sorunlarını masaya yatırdı. TESKİ Genel Müdürü Halim Orta’nın TEKSİ çalışmalarla ilgili bilgiler verdiği çalışma sonrası açıklama yapan Başkan Albayrak, "İkinci gelişimizde hizmet binalarını açarak faaliyetlerimizi hızlandıracağız. 2. Mavi Bayrak alan Şarköy Belediyemizi de kutluyoruz. Arkadaşlar çalışmalarınızla ilgili bazı görevleriniz olacak. İtfaiyeyle ilgili görevliler olacak, mezbahayla ilgili görevliler olacak,mezarlıklar ile ilgili görevliler olacak. Otoparklar, otoyollar, otogarlar ile ilgili birimler olacak. Yani o hizmet çarkı içerisinde zabıtayla ilgili birimler olacak. Onun için o görevleri Şarköy’de karşılıklı bir bilgi alışverişinde bulunacağız" ifadelerini kaydetti.

11 ilçe 362 mahalle, 874 bin 475 nüfus ve 6 bin 313 kilometre karelik alanda hizmet vereceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Hizmet çalışmalarımızı Şarköy’den başlattık, her hafta bir ilçemizi giderek hizmet kervanımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İHA