Taşlıufacık Yaylacıları Su İçin Oturma Eylemi Yaptı

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Amanos dağı eteklerinde bulunan Taşlıufacık yaylası susuz kaldı.

Taşlıufacık Yaylacıları Su İçin Oturma Eylemi Yaptı
İki aydır su sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen yayla sakinleri, yetkililerden su problemlerini çözmeleri, su kuyusu açılmasına izin verilmesi için eylem yaptı.

Yaz aylarında yaklaşık 2 bin 500 yaylacının ikamet ettiği Orman Genel Müdürlüğü Milli Parklar Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde olduğu belirtilen elektriği, yolu bulunan Taşlıufacık yaylasında yaşanan su sıkıntısı nedeniyle yayla sakinleri su kuyusu açtırmak için harekete geçti. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri kuyu açılmasının izne bağlı olduğunu gerekçe göstererek izin vermedi. Bunun üzerine yayla sakinleri açılacak su kuyusu etrafında toplanarak oturma eylemi yaptılar.
Yayla sakinlerinden Çat Köyü Muhtarı Sıtkı Karaca, “Yazın serinlemek için vatandaşlarımızın rağbet gösterdiği ve yaklaşık 600 haneyi ve 2 bin 500 nüfusa ulaşan Taşlıfacık yaylamıza gelen içme su kaynağının kuruması üzerine yaklaşık iki aydır su sıkıntısı çekmekteyiz. Su ihtiyacımızı bidonlarla su taşıyarak sağlamaya çalışıyoruz. Bu da yeterli olmuyor. Konu ile ilgili olarak defalarca yetkililerden yardım istedik. Son çare olarak kendi imkanlarımızla yeni bir su kuyusu açmak için harekete geçtik. Ancak Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri alanın Milli Parklar sınırları içerisinde olduğunu gerekçe göstererek izin vermedi” dedi.

Muhtar Karaca, yetkililerin bir an evvel yaşanan bu mağduriyete son vermesi gerektiğini isteyerek, “2 aydır su sıkıntısı çekiyoruz. Sorunun biran evvel çözümü için yetkililerimizden duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

Oturma eylemi yapan kadınlar ise "Suyumuz yok, yemeğimizi, temizliğimizi yeterince yapamıyoruz, çamaşırımızı yıkayamıyoruz. Bidonlarla yüzlerce metre uzaklıktaki dereden günlük olarak su taşımak zorunda kalıyoruz. Yetkililerimizin sesimizi duymalarını istiyoruz" diyerek oturma eyleminden sonra dağıldılar.
Kaynak: İHA