Pehlivan Yarışa Hazır

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tasarım ve Proje Topluluğu 'Pehlivan Solar Team' üyeleri tarafından tasarlanan ve üretilen, güneş enerjisi ile çalışan elektrikli araba 'Pehlivan' yarışa hazır.

Pehlivan Yarışa Hazır

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 'Pehlivan Solar Team' Topluluğu ve Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Vedat Taşkın, Araştırma Görevlisi Gökhan Günay, Uzman Fahrettin Dolaştır, güneş enerjisi ile çalışan elektrikli araba üretti

Pehlivan’ı inceleyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, ‘Pehlivan Solar Team’ öğrencilerinden ve proje danışmanlarından bilgi alarak Pehlivan'a katkıda bulunanları tebrik etti.

Takım üyelerini ve danışmanlarını tek tek tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, öğrencilerin böylesi bir projede aracın bütün parçalarını üretmelerinin ve projeyi tamamlamalarının bir başarı olduğunu belirterek, öğrencilere bundan sonrada gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Pehlivan adlı güneş enerjisi ile çalışan arabanın, üniversite ve bölge için bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak araca destek veren Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret Borsası, Trakya Birlik, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Yerliyurt Marin, Floteks, Dowaksa, Modavizyon, ETUS, KOTA Dış Ticaret ve Bulut İnşaat'a teşekkür etti.

Edirne’de 20 kişilik ekibin 8 aylık bir çalışması sonucu piste çıkmaya hazır olan Pehlivan’ın, motor ve güneş panelleri haricinde bütün parçalarının tasarım, üretim ve montajı ‘Pehlivan Solar Team’ tarafından gerçekleştirildi.

Hedeflerinin gelecek yıllarda Avustralya’da düzenlenen dünyanın en önemli güneş arabası yarışı olan World Solar Challenge’a katılmak olduğunu belirten ekip, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’e teşekkür etti.

Pehlivan, 16 Ağustos 2014 tarihinde, İzmit Körfez Pistinde TÜBİTAK tarafından düzenlenen teknoloji ve Mühendislik uygulamalarının yarıştığı Formula-G organizasyonunda yarışacak. Yarışmaya 26 Üniversiteden 29 araç katılacak.
Kaynak: İHA