Organik Beslenerek 40 Kilo Verdi

30 yılı aşkın süredir İsviçre’de yaşayan 41 yaşındaki Bekir Yıldırım, Elbistan pekmezi, balı ve organik yiyecekleri ile 6 ay içinde 40 kilo vermeyi başardı.

Organik Beslenerek 40 Kilo Verdi

Daha önce 132 kilo olduğunu anlatan Yıldırım, 35 yaşında kilo nedeniyle kalp krizi geçirdiğini ifade ederek, kilo vermesi gerektiğini düşündüğü için 10 farklı ilaç kullandığını ancak, bir türlü kilo veremediğini söyledi.

İlaçların işe yaramayacağını anladığını ve Elbistan’daki organik besinlere yöneldiğini dile getiren Yıldırım, “30 yılı aşkın süreden beri İsviçre’de yaşıyorum. İlk kalp krizini 35 yaşında geçirdim. Krizin ardından kilo vermem gerektiğini düşündüm. Kilo vermek için ilk olarak sigarayı bıraktım ancak, daha da kilo aldım. Bu amaçla doktorlara başvurdum, 10 farklı ilaç kullandım ancak bir türlü kilo veremedim. Çareyi Türkiye’de, memleketimde buldum. Elbistan’ın organik balı ve annemin yaptığı pekmezden yedim. Ballı süt içtim. Diğer yandan buradan organik olarak üretilen ve kurutulan gıdalardan götürdüm ve onları tükettim. 6 ay içinde çok sağlıklı bir şekilde tam 40 kilo verdim. Şuanda çok rahatım. Sağlıklı bir şekilde kilo verdiğim için vücudumda sarkmalar da oluşmadı. Sağlıklı bir hayat için organik beslenmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüm. Tüm hemşehrilerime sağlıklı beslenmelerini ve memleketimizin organik besinlerini tüketmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA