IŞİD'den şok tehdit: 'İstanbul'u vururuz'

Irak ve Suriye’de büyük miktarda toprak ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Türkiye’yi de tehdit etti.

IŞİD'den şok tehdit: 'İstanbul'u vururuz'
Suriye’nin Fırat nehri kıyısındaki Rakka kentini kontrol altında tutan IŞİD, news.vice.com sitesinde yayımlanan bir belgeselde, bir IŞİD militanı, Türkiye hükümeti Atatürk barajını açmazsa, İstanbul’a saldıracaklarını söylüyor.

Rakka’da çekilen 5 bölümlük IŞİD belgeselinin dün yayımlanan ikinci bölümünün 3. dakikasından itibaren Türkiye ile ilgili bölm başlıyor. Fırat nehri üzerindeki Atatürk Barajı’nda su tutulması nedeniyle bölgenin su sıkıntısı çektiği belirtilen belgeselde bir militan, Türk hükümetine seslenerek, “Allah’a mürted (dinden dönmüş) hükümet (Türkiye’yi kastediyor) kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştirerek biz gözden geçireceğiz” diyor.

IŞİD militanı, “Bu bir tehdit mi” sorusuna “Evet açık bir tehdit” diye yanıt veriyor. Militan “İnşallah eğer onlar barajı açmazlarsa, biz onu İstanbul’dan açarız” diye devam ediyor.

Belgeselde ayrıca örgütün küçük çocukları cihat için nasıl eğittiği görülüyor. Görüntilerde 7-8 yaşlarındaki Belçikalı olduğu belirtilen çocuğa, “Cihatçı mı olmak istersen yoksa bir şehit operasyonu (intihar saldırısı) mı düzenlemek istersin?” sorusunun yöneltiliyor. Aynı çocuk, Avrupa’dakiler de dahil “tüm kafirleri” öldüreceğini söylüyor.