YSK'dan İhsanoğlu'na büyük şok!

YSK, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sloganında yer alan ‘AK Parti’ ve ‘HDP’ isimlerinin çıkarılmasına karar verdi.

YSK'dan İhsanoğlu'na büyük şok!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, "AK Parti, CHP, MHP, HDP demeden Türk milletinin gururu, sevgiyi, saygıyı, dirliği, birliği ekmek için Ekmeleddin" sloganında yer alan 'AK Parti' ve 'HDP' isimlerinin çıkarılmasına karar verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İhsanoğlu'nun söz konusu pankart, bez afiş, el broşürü ve benzeri diğer bütün ilan panolarına itiraz etti. Şentop, yaptığı itiraz başvurusunda rakip partilerin adayı olan İhsanoğlu'nun kendi propaganda faaliyetleri çerçevesinde partilerinin adını kullanmasının hukuken mümkün olmadığını, seçim dönemlerinde adayların uygulamış oldukları propagandalar, ticari hayattaki tanıtma ve etkileme yöntemi olan reklamın siyasi hayattaki muadili olduğunu, ticari hayatta olduğu gibi siyasi tanıtımlarda da yapılacak uygulamalara devlet otoritesi sınırlamalar koyarak, reklamların hedef kitlelerinin yanlış yönlendirmelerini ve manipülasyona maruz kalmalarını engellemeyi amaçladığını belirtti.

Şentop ayrıca itiraza konu reklamda, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin özel mülkü olan isminin, ilgili adayı desteklediğini ilan eden partilerden de önce en baş sırada kullanıldığını, bu konuda hiçbir izin alınmadığını, partilerinin pankartın sahibi adayı desteklemediğini, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini kaydetti. Şentop, Türkiye genelinde, ilgili pankart, ilan, afiş ve bu ibareleri içeren diğer dokümanların toplatılmasını, bilboard ve diğer tüm ilan panolarından çıkartılmasını istedi.

YSK, Ak Parti ile HDP'nin izni alınmadan isimlerinin kullanılması nedeniyle, "AK Parti, CHP, MHP, HDP demeden Türk milletinin gururu, sevgiyi, saygıyı, dirliği, birliği ekmek için Ekmeleddin" diye başlayan ilânlardan "AK Parti ve HDP" isimlerinin 8 Ağustos 2014 Cuma günü saat 08.00'e kadar çıkartılması/kapatılması gerektiğine karar verdi.