Yeni Dernekten Başkan Üzülmez'e Ziyaret

Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yeni kurulan Kent Meydanı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez‘i ziyaret etti.

Yeni Dernekten Başkan Üzülmez'e Ziyaret

Mustafa Ocak’ın kurucu başkanlığını, Fevzi Küçük’ün ise başkan yardımcılığını üstlendiği Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kent Meydanı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği adı altında kurulan dernek, mahallenin güzelleştirilmesi ve kalkındırılmasına destek olma amacı güdüyor. Mahalle takımı ile müsabakalar düzenleyerek, gençlerin enerjilerini pozitif yönde değerlendirilmesiyle kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefleyen dernek üyeleri, gençleri spora yönlendirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda dernek çalışmalarının önemli ve faydalı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez; “Sosyal sorumluluk projelerinin mahalle dernekleri tarafından üretilmesi mutluluk verici. Gençler bizim geleceğimiz, Kartepe’nin her açıdan kendini gerçekleştirmiş gençlerle daha hızlı gelişeceğine inanıyorum.” dedi.

Tuncay Adıgüzel, Hayrettin Doğan, Yüksel Avcı, Erdoğan Akçay, Mahir Çelik, Kenan Kuzgun’dan oluşan dernek yönetim kurulu, “Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in vizyon projelerinin hayata geçmesiyle birlikte, bütün mahallelerimizin daha güzel ve yaşanılır bir hale geleceğine inancımız tamdır” dedi.

2014 Temmuz ayında kurulan ve faaliyetlerine henüz başlayan dernek, mahalle halkının, cemiyet ve cenaze hizmetleri gibi ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olarak belediyenin de yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. İnsan odaklı hizmeti vizyon olarak benimseyen derneğin öncelikli hedefleri arasında; mahalle halkının iyi gününde kötü gününde yanlarında olmak var.
Kaynak: İHA