Tekirdağ'daki Şiddetli Yağış

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kentte şiddetli yağış nedeniyle yaşanan olumsuzlukların giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ani ve kuvvetli sağanağa karşı vatandaşı uyardıklarını ancak uyarıların dikkate alınmadığını savundu.
Kentte dün öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle, Köprübaşı mevkisinde kurulan pazar yerini su bastığını dile getiren Albayrak,"Metrekareye 75 kilogram yağış düştüğü görülüyor. Köprübaşı ve Muratlı Caddesi'nden gelerek biriken su pazar yerini olumsuz etkiledi. Pazar esnafını da uyarmıştık" diye konuştu.

Albayrak, bir önceki kuvvetli yağışta toplam bin 110 ihbar aldıkların ancak dün yaşanan şiddetli sağanakta 70 kişinin ihbarda bulunduğunu belirtti.

İhbarlara anında müdahale edildiğini aktaran Albayrak, "Herkesle tedbirimizi alacağız. Tekirdağ'da bazı yerlerin düzeltilmesi zaman bağlı. Tekirdağ'ı her kuvvetli yağmurda, sıkıntıya düşürmekten kurtaracağız. Bir süre daha zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kaynak: AA