İskenderun’da, Doğu Türkistan’da Yaşananlar Kınandı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Cuma namazından sonra yapılan protesto gösterisi ile Doğu Türkistan’daki 'Çin Zulmü' kınandı.

İskenderun’da, Doğu Türkistan’da Yaşananlar Kınandı

Doğu Türkistan’da öldürülen Uygur Türkleri için, Cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı, Türkmenler'e uygulanan zulüm protesto edildi. İskenderun Boyacılar Parkı'nda düzenlenen basın toplantısı ile bir araya gelen, 'Doğu Türkistan Halkıyla Dayanışma Platformu' üyelerine, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe yönetimi de destek verdi

Çin’in Doğu Türkistan’da zulüm uyguladığını açıklayan Alperen Ocakları Başkanı Adem Uslu, “Tüm dünya ülkelerine uluslararası kuruluşlara, İslam ülkelerine ve hükümetimize, Çin Zulmünü durdurmak için harekete geçme çağrısında bulunuyoruz” dedi.


'Uygur Halkı'nın geleneklerini, dillerini ve dinlerini yaşayamamaktan şikayetçi olduklarını kaydeden Adem Uslu, şunları kaydetti:
“Ramazan'da oruç yasağıyla yeniden gündeme gelen baskılar, namaz, ibadet için de geçerli. 65 yıldır fiili bir işgal ve sistematik bir asimilasyonla mücadele veren Doğu Türkistan’da, 18 yaşından küçükler, işçi ve memurlar, kadınlar ve öğrencilere camiye giriş yasağı getirilmiş durumda. Seyahat özgürlüğü olmadığı için pasaport alamayan Müslümanlar, Hac'ca da gidemiyor. Ayrıca Uygur erkeklerin sakal bırakması ve kadınların başörtüsü takması yasaklandı. Başörtülü ve tesettürlü kadınlar başörtülerini açmaya zorlanıyor ve kabul etmeyenler para cezası ve hapse atılma cezalarına çarpıtılıyor. 'Komünist Çin Zulmü' altında inleyen soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın bu yalnızlığı, başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman ülkeler için bir utanç vesilesidir”
Kaynak: İHA