Hatay'da Çin'e Tepki Protestosu

İskenderun ilçesinde, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

Kaptan Paşa Camisi'nde cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, Doğu Türkistan'da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından Boyacılar Çarşısı'nda basın açıklaması yapan grup üyeleri Çin yönetimine tepki gösterdi.
İskenderun Doğu Türkistan Halkıyla Dayanışma Platformu adına konuşan Alperen Ocakları Şube Başkanı Adem Uslu, başta Gazze olmak üzere İslam dünyasında büyük acıların yaşandığını kaydetti.

Çin yönetimi tarafından getirilen oruç yasağıyla Uygur Türkleri'nin baskı, zulüm ve katliamlara maruz kaldığını belirten Uslu, şöyle konuştu:
"Bayramın birinci günü Yarkent bölgesinde başörtülü kadınlara yapılan saldırı sonrası büyüyen protestolara Çin güçleri ateşle karşılık verdi. Çin güçleri çok sayıda Müslümanı şehit ederken, bölgenin dünyayla iletişimini de kesti. Ramazan ayı boyunca ve sonrasında Çin polisi ve askerlerinin saldırılarında yaklaşık bin 100 kardeşimiz katledildi. İskenderun Doğu Türkistan Halkıyla Dayanışma Platformu olarak bir kez daha tüm ülkelere, uluslararası kuruluşlara, İslam ülkelerine ve hükümetimize Çin zulmünü durdurmak için harekete geçme çağrısında bulunuyoruz."
Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.
Kaynak: AA