Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Soma Maden Şehitliğinde

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 13 Mayıs’ta 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Manisa’nın Soma ilçesindeki maden şehitliğini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Soma Maden Şehitliğinde
Burada şehit yakınlarının, kaybettikleri yakınlarının şehit sayılmadığını söylemeleri üzerine konuşan İhsanoğlu, “Onlar ancak Gazze’dekilere şehit diyor” dedi.


Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret etti. Beraberinde MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel ve Hasan Ören ile birlikte kalabalık bir grupla maden şehitliğini ziyaret eden İhsanoğlu, şehit mezarları başında dua etti. Bazı şehit mezarlarının üzerine bırakılan mektupları okuyan İhsanoğlu daha sonra bir şehit yakınının yanına giderek mezar başında sohbet etti. Maden şehidi Ali Çifitçi’nin kayınvalidesi Yeter Aklaya’nın sıkıntılarını dinleyen İhsanoğlu anlatılanlar karşısında kelime bulamadığını söyledi.

Yeter Alkaya, şehitlerinin şehit sayılmamasından dert yanarken, Soma’nın çoktan unutulduğunu söyledi.

Bunun üzerine Yeter Alkaya’yı teselli etmeye çalışan İhsanoğlu, “Onlar ancak Gazze’dekilere şehit diyor. Bu şehitlerimiz sahipsiz, teröre kurban giden şehitlerimiz sahipsiz. Ondan sonra şüheda fışkıracak şüheda, şiirdeki şüheda ile meşgulüz esas bu yanan evlatlarımızın dertleriyle dertlenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yeter Alkaya’ya “Sizin haklarınız korunacak, sabırla, sabırla. Bu millet cevabını verecek” dedi.

İhsanoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra bir maden şehidi ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere mezarlıktan ayrıldı.
Kaynak: İHA