Batı Afrika'daki Ebola Salgını

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ebola salgınında ölenlerin sayısının 961'e yükseldiğini bildirdi.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 5-6 Ağustos arasında Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone'de 68 yeni vaka tespit edildi ve 29 kişi hayatını kaybetti.
Buna göre, Gine'de 4 ölüm, Liberya'da 38 yeni vaka 12 ölüm, Nijerya'da 4 yeni vaka 1 ölüm, Sierra Leone'de 26 yeni vaka ve 12 ölüm görüldü.

Böylece, 6 Ağustos'a kadar bin 779 yeni Ebola vakası tespit edilmiş ve 961 kişi bu hastalık dolayısıyla hayatını kaybetmiş oldu.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi bugün yaptığı açıklamada, Batı Afrika'daki Ebola salgınının, diğer ülkelerin kamu sağlığı için de risk oluşturduğu bildirilmişti.
Hastalığa yakalananların ölüm riskinin çok yüksek olduğu Ebola'ya yol açan virüs sudan veya havadan geçmiyor, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs bugüne kadar daha çok, hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.
Diğer taraftan DSÖ, gelecek hafta başı düzenleyeceği toplantıyla, şu ana kadar herhangi bir ilacı ve aşısı bulunmayan Ebola virüsü için deneysel ilaç çalışmalarının uygulanıp uygulanamayacağını masaya yatıracak.
Kaynak: AA