Atlama Kuleleri’nde Teknik Çalışmalar Hızla İlerliyor

Atlama Kulelerinde meydana gelen heyelandan sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen bilirkişi Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’la makamında görüşerek çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgi verdi.

Atlama  Kuleleri’nde Teknik Çalışmalar Hızla İlerliyor

Son elde edilen bilgilere göre 16 Temmuz 2014 tarihinde başlatılan çalışmaların titizlikle yapıldığı, sabır gerektiren bir çalışmanın kendilerini beklediği, teknik bir çok işlemin gerek arazi taraması alan duraylılığı (şev eğimi yönünde bir hareketin olup olmadığını) daha sağlıklı bir biçimde değerlendirmek amacıyla çeşitli deneyler planlandığını ve başlatıldığını,jeofizik yöntemler ile elde edilen verilerin güçlendirilmesini sağlamak, gerekli arazi ve laboratuvar deneylerini yürütebilmek amacıyla lokasyon ve derinliklerde sondaj ve numune temini çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Arazi ve laboratuvar deneylerinin tamamlanmasından sonra, elde edilecek veriler ile söz konusu alanın mevcut koşullar altında dinamik tesirlerde dikkate alınarak stabilite ve taşıma gücü analizleri yapılacağı, bu analizler sonunda gerekli görülecek güçlendirme ve iyileştirme projelerinin uygulamaya geçeceği ve zarar gören üst yapı ile entegre olabilecek şekilde dizayn edileceği vurgulandı.

Bu yapılan çalışmalar dışında, yapılan yorumların ne sıfatla yapılırsa yapılsın asla itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizen Altıparmak, Gençlik ve Spor Bakanımızın takip ve desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak: İHA