Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri

Hatay Valiliği öncülüğünde, TUBİTAK desteğiyle, İl Yenlik Platformu projesi kapsamında yapılacak olan "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri" organizasyonu için toplantı yapıldı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Tayfur Sökmen Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 03-06 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri" organizasyonun sadece Hatay'da değil, Türkiye ve dünyada da ilk kez yapılacağını hatırlattı.
Hatay'ın uluslararası düzeyde paylaşacağı zengin bir derinliği ve değerleri olduğunu vurgulayan Lekesiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Akdenize kıyısı olan ülkeler ilk defa bir araya gelecek ve ilk defa böyle bir mutfak günleriyle ilgili amaç etrafında buluşacaklar. İlimizde birçok zenginliğin yanında zengin bir mutfak sektörüne sahip. Yaklaşık bir yıl önce platformumuzda bu konuyu değerlendirdik. Hep beraber bu işi sahiplendik. Bu çok ciddi bir organizasyon. Sadece ilimizin değil, ülkemizin de turizm değerinin artmasına katkı sağlayacağını temenni ettiğimiz önemli bir organizasyon. Bu organizasyondan Hatay olarak hiç şüphesiz, yüzümüzün akıyla çıkmayı arzu ediyoruz."
Toplantı, Proje Koordinatörü Funda Hüzmeli'nin hazırlık çalışmalarıyla ilgili sunumu ve platform üyelerinin görüşlerinin alınmasıyla devam etti.
Kaynak: AA