Afyonkarahisar'da Trafikteki Güzergah Değişkliği

Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, Afyonkarahisar Belediye Meclisinin trafikte güzergah değişikliği kararına ilişkin, "Güzergah değişikliği, yolcuların ve araçların daha uzun süre trafikte kalmasına, daha fazla zaman kaybına ve daha fazla maliyete sebep olmuştur" dedi.

Alaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, değişikliğin, Çobanlar halkını ve Çobanlar Belediyesi taşımacılık sistemini olumsuz etkilediğini söyledi.

Afyonkarahisar'ın şehir içi trafiğinde ciddi sorunlar bulunduğunu savunan Alak, şunları kaydetti:
"Akla gelen soru şudur; şehir merkezindeki trafik yoğunluğu ve ulaşım düzensizliğinin tamamı ilçe, belde ve köylerden gelen minibüs ve otobüslerden mi kaynaklanmaktadır? Tabii ki hayır. Peki bu araçların trafiğe etkisi var mıdır? Tabii ki vardır ancak bu sorunun çözüm yolu D-4 belgeli araçların şehir içine girmemesi ya da şehir içine giriş çıkışlarda çevre yolunu kullanması mevcut sorunu çözdü mü? Bundan emin değilim çünkü aslolan araçlar değil, yolcuların ulaşmak istedikleri yerlerdir. Yolcular bir şekilde gitmek istedikleri yere öyle ya da böyle ulaşacaktır. Yolcuları en kısa yoldan ve en kısa zamanda gidecekleri yere ulaştırmak, yolcunun en az süre trafikte kalmasının temini soruna daha gerçekçi ve kalıcı çözüm sunacaktır. Güzergah değişikliği, yolcuların ve araçların daha uzun süre trafikte kalmasına, daha fazla zaman kaybına ve daha fazla maliyete sebep olmuştur."
Kentin doğusundan giriş yapan araçların, düzenlemenin ardından sağlıklı çalışamadığını savunan Alaka, Şuhut Kavşağı yakınına "doğu garajı" yapılmasını önerdi.
Kaynak: AA