Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, sinyalizasyon ve denetleme toplantısı yaptı.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye ek hizmet binasında düzenlenen toplantıda, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri (TEDES) projeleri görüşüldü.
Toplantıya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir, Süleymanpaşa Belediyesi Bilgi İşlem Müdür Vekili Şahin Begiç, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü yetkilileri katıldı.


- Sahil Projesi için toplantı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahil bölgesinin iyileştirilmesi amacıyla toplantı düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, sahil bölgesinin iyileştirilmesi ve halk için daha faydalı olabilmesi için yapılacaklar ele alındı.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Sahil Projesi gibi kamu yararı içeren projeler için kanaat önderlerinin sık sık bir araya gelmesi taraftarı olduğunu belirtti.

Vatandaşlara nasıl daha faydalı olunabileceğini düşündüklerini ifade eden "Biz bu makama icraat yapmak için geldik. Halkımız için iyisini yapmak zorundayız. Sahil için en güzel projenin yapılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Toplantıya, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Aslı Korkut katıldı.


- Albayrak'a ziyaretler

Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı ziyaret etti.
Belediye binasına gelerek, Albayrak'la bir süre görüşen Hersanlıoğlu'na, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe'de eşlik etti.
Muratlı ilçesinin sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Albayrak, Tekirdağ'ı geliştirmek için ilçe belediyeleriyle her zaman iletişim içinde olacağını vurguladı.

-TESKİ logosu için değerlendirmeler yapıldı

Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) için yapılacak logo yarışmasının değerlendirmesi yapıldı.
Belediyeden yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, logo yarışmasına 700 yarışmacı, bin 600 eserle katıldı.

Yarışmanın jüri üyeliğini yapan Ressam Memiş Aslan, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak, eserleri değerlendirdi.
Yarışmanın sonucu cuma günü açıklanacak ve birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 2 bin 500 lira ödül verilecek.
Ödül töreni, 13 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA