Ordu’da Balıkçılara 26 Bin Lira Ceza

Ordu’da Ocak-Temmuz ayları arasında su ürünleri denetimleri sırasında kurallara uymayan ve muhalefet eden 2 bin 887 kişiye 26 bin TL para cezası kesildi.

Ordu’da Balıkçılara 26 Bin Lira Ceza

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri, 7 aylık süre içerisinde su ürünlerinin karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, perakende satış yerlerinde ve balık halinde toplam 618 denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sonunda toplam 2 bin 887 kişiye 26 bin TL para cezası kesildi.

Perşembe, Altınordu, Ünye ve Gülyalı açıklarındaki deniz sahasında kullanılması yasak olan toplam 30 bin 50 metre sahipsiz misina ağına, Ünye ve Perşembe ilçelerinde deniz sahasında müdürlüğüne ait su ürünleri kontrol botları ile yapılan denetimler sırasında denize serili olarak bulunan ve kullanılması yasak olan 12 adet sahipsiz kalkan ağına el konuldu.

Su ürünleri toptan ve perakende satış yerlerinde yapılan denetimlerde, asgari avlanılabilir boyun altında satışı yapılan 10 kg barbunya balığına, avcılığının ve satılmasının yasak olduğu dönem içerisinde satışı yapılan 5.5 kg kalkan balığına ve amatör avcılığa aykırı avcılık yapılan 10 kg iskorpit balığına el konuldu.
Kaynak: İHA