Mhp'de ‘ekmeleddin’ İstifası

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla Belde Belediye Başkanı Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Göksel Kavçan, partisinden istifa etti.

Mhp'de ‘ekmeleddin’ İstifası
Kavçan, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı.


Muş Belediye Başkanlığı öncülüğünde AK Partili belediye başkanları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklaması yaptı. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen açıklamaya Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, MHP'li Düzkışla Belediye Başkanı Göksel Kavçan, AK Partili belde belediye başkanları ile il genel meclisi üyeleri ve belediye meclisi üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 12 yıldır başbakanlık yaptığını ve hayallerin dahi ulaşamadığı hizmetlere imza attığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Asya, "Türkiye’de son 12 yıl içinde bütün hemşehrilerimizin rahat bir yaşam sürmesi için atılması gereken bütün adımları iradeyle atan bir başbakanımız var. Bütün dünyadaki mazlumların yanında olan başbakanımız, inşallah 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. İleri giden bir Türkiye, değişen bir Türkiye, büyüyen bir Türkiye ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye’ye doğru adım adım gidiyoruz" dedi.

MHP'Lİ BAŞKAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
Öte yandan, destek açıklamasına katılan MHP'li Düzkışla Belediye Başkanı Göksel Kavçan, 30 Mart mahalli seçimlerinde Düzkışlalı vatandaşların oylarıyla MHP'den belediye başkanı seçildiğini hatırlattı. Yerel seçimlerin hemen ardından cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girildiğini ifade eden Kavçan, "30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Düzkışlalı hemşehrilerimin teveccühü ile Milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye başkanı seçildim. Bilindiği üzere yerel seçimlerin hemen ardından ülkemiz cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girmiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa halk tarafından seçilecek olan 12. Cumhurbaşkanı için Milliyetçi Hareket Partisi; CHP, Devrimci Halk Partisi ve Türkiye Sosyalist İşçi Partisi gibi marjinal sol grupların desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verdiğini açıklamıştır. Partimin almış olduğu bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum" dedi.

"PARTİMİ CHP İLE AYNI KAREDE GÖRMEKTEN UTANÇ DUYDUM"
Partisini CHP ile aynı karede görmekten utanç duyduğunu belirten Kavçan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ayrıca 80 yıldır mukaddesatımıza, tüm milli manevi değerlerimize yabancı olan, mabetlerimizi ahıra çeviren, Kur’an kurslarını kapatan CHP zihniyetiyle aynı karede görünmekten utanç duyduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Cumhurbaşkanının kısaca güçlü bir yönetimin ve devam eden ülke istikrarının bozulmaması ile mümkün olacağına inanıyorum. Bu nedenledir ki MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak almış olduğu kararın ülkemiz için hayırlı bir karar olmadığını, genel bazda istikrar ve güvenin kaybolması durumunda bundan hepimizin zararlı çıkacağını düşünüyorum. Yaptığımız istişareler neticesinde halkımızın Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteklediği çatı adayı değil, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini gördüm. 12 yıldır Türkiye’nin değişiminde, dönüşümünde ve istikrarında imzası bulunan Başbakanımızı desteklemenin vicdani ve milli bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Seçmenimin tercihi doğrultusunda çatının adayını değil halkın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğim için Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ediyorum."
Yapılan açıklamanın ardından AK Partili belediye başkanları ve meclis üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı binasına kadar yürüdü.
Kaynak: İHA