Kırklareli Karantina Altına Alındı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Edirne İl Müdürü Orhan Sarı, özellikle Yunanistan ve Bulgaristan'da küçükbaş hayvanlarda görülen 'mavi dil' hastalığından dolayı Kırklareli’nin karantina altına alındığını söyledi.

Tarım İl Müdürü Sarı, "Havsa Hayvan Pazarı’nı tedbir amaçlı kapattık. İlimizde bir sıkıntı yok" dedi.


Yunanistan ve Bulgaristan ülkelerinde bulunan küçükbaş hayvanlarda görülen ‘mavi dil’ hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Orhan Sarı, Edirne’de herhangi bir sıkıntı olmadığını ancak Kırklareli’nin karantina altında olduğunu söyledi.

“KIRKLARELİ KARANTİNA ALTINDA”
Sarı, Havsa Hayvan Pazarı’nın kapatılmasının, tamamen tedbir amaçlı olduğunu belirterek, "Biz, orada tedbir amaçlı kapatma yaptık. Aşılama çalışmalarımız bitince, tahlilleri de gönderdik kan numunelerini Ankara’ya. Oradan da olumlu rapor gelirse ona göre hareket edeceğiz. Kırklareli’nde 25 noktada bu hastalığı rastlandı. Havsa Hayvan Pazarı'nı da oradan hayvan gelmesin diye kapattık zaten. Şu anda ilimizde herhangi bir sıkıntı yok. Mavi dil hastalığı özellikle Bulgaristan’da görülüyor. Bakanlık da bize daha önceden uyarılarda bulunmuştu. Biz de tedbirlerimizi gerektiği gibi aldık. İl olarak bizim sıkıntımız yok. Edirne’nin genelinde bazı noktalarımız var. Balkan köyleri ve bazı ilçelerde tahlillerimizi yaptık. Sinek ilaçlamalarımızı da yaptık. Çünkü bu hastalık sivrisinekle taşıma yapıyor. Bizde sıkıntı yok ama Kırklareli karantina altında" diye konuştu.

Kaynak: İHA