Kanala Devrilen Römorktaki Genç Kız Öldü

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, BSA kanalına devrilen traktörün römorkunda bulunan 16 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti.


Olay, Seydişehir ilçesine bağlı Kumluca Mahallesi ile Kuran Mahallesi arasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kuran Mahallesi’nden arazideki sulama için serdikleri boruları toplamak üzere hareket eden Durmuş Köse (43) idaresindeki arkasında üç tane römork takılı olan 42 ZL 494 plakalı traktör, BSA kanalı kenarında seyir halindeyken, arkadaki iki römork bir anda kanalın içerisine kayarak sulara gömüldü. Olayda, römorkta bulunan Durmuş Köse’nin çocukları Kübra, Abdülkadir ve Rabia Köse (16) ile yeğeni Mustafa Ünal kanala düştü. Kasadaki çocuklardan Kübra ve Abdulkadir Köse ile Mustafa Ünal çevreden yetişenlerin de yardımı ile hemen sudan çıkarılırken, kanal içerisinde kaybolan Rabia Köse yapılan aramada kazanın meydana geldiği yerden yaklaşık 2 kilometre ileride bulundu. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Rabia Köse, kaldırıldığı Seydişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayı duyarak hastaneye gelen Rabia Köse’nin akrabaları ve arkadaşları ise sinir krizi geçirdi.

Olay yerine gelen Seydişehir Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünüvar, BSA kanalının kenarında koruma olması gerektiğini belirterek, “Sayın Bakanımız Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde geldiğinde talimatını verdi, BSA kanalının etrafının tamamen koruma altına alınması için. İnşallah bunu biran önce gerçekleştiririz, inşallah bu tür olaylar, kazalar olmaz. Bu BSA Kanalı ölüm kanalına dönüştü. Bunun önüne geçmek için de Bakanımızın talimatına inşallah biran önce başlanır ve yaz sonuna biter bizler de rahatlarız” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA