İmo Hatay Şube Başkanı Harbiyeli Açıklaması

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli, çevre yolu üzerindeki aydınlatma direklerinde trafik ve can emniyeti açısından çok ciddi riskler ve tehlikeler olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

Harbiyeli, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, İMO'nun Anayasadan ve ilgili kanunlardan almış olduğu yetki ve mesleki sorumluluğu çerçevesinde, sosyal, bölgesel, toplumu kısa ve uzun vadede tehdit eden veya edebilecek sorunlarla ilgili fikir ve görüş üreten kamu kuruluşu niteliğinde bir meslek örgütü olduğunu kaydetti.

Bu sorumluluk çerçevesinde tespit ettikleri sorunları, ilgili kamu kurum kuruluşları ve kamuoyu ile paylaştıklarını ifade eden Harbiyeli, şöyle devam etti:
''Defne ilçesi sınırlarında, Sinanlı yol kavşağından başlayıp, Antakya ilçesi sınırlarında, Reyhanlı yol kavşağında sona eren çevre yolumuz var ve bu yolun aydınlatma direkleri 4 şeritli yolun ortasında bulunmaktadır. 12-13 Mayıs tarihlerinde yerinde yaptığımız araştırma ve incelemeler neticesinde bu yolun üzerindeki aydınlatma direklerinde trafik ve can emniyeti açısından çok ciddi riskler ve tehlikeler olduğunu tespit ettik. Bu durumla ilgili bir rapor hazırladık. Arzulanmayan durumlar oluşmadan gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğini başta ilgili kurumu olduğunu düşündüğümüz TEDAŞ İl Müdürlüğüne ve bilgi için de Hatay Valiliğine, Hatay Büyükşehir Belediyesine, Defne Belediye Başkanlığına ve Antakya Belediye Başkanlığına bildirdik. Ancak bu kadar süre geçmesine rağmen bu tehlikeli durumun çözümüne ilişkin herhangi bir çalışmanın olmamasından dolayı bu konuyu sizlerle ve Hatay halkıyla paylaşma ihtiyacını hissettik''
Harbiyeli, ayrıca bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin hem günlük yaşamı hem de iş hayatını olumsuz etkilediğini belirtti.

Elektrik kesintilerinin, etkili olan kuraklığın getirdiği su sıkıntısını, çalışmayan pompalar sebebiyle daha sıkıntılı hale getirdiğinin altını çizen Harbiyeli, kötü durumların oluşmaması ve vatandaşların fazla sıkıntı yaşamaması için ilgilileri gerekenleri yapmaya ve halkı bu konularda bilgilendirmeye davet etti.

Kaynak: AA