Fındık Rekoltesindeki Düşüş Mevsimlik İşçilerin Sayısına Da Yansıdı

Fındık rekoltesinin geçen yıllara göre düşük olması mevsimlik fındık işçilerini de etkiledi.

Fındık Rekoltesindeki Düşüş Mevsimlik İşçilerin Sayısına Da Yansıdı
Valilikten yapılan açıklamada Giresun’a, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden bu yıl fındık mevsiminde aileleri ile birlikte 500 kişinin geldiği belirtildi.
Giresun’un 2013 yılında fındık rekoltesi 100 bin ton civarında açıklanırken, 2014 yılında ise yaklaşık 25 bin ton olarak tespit edilmesi üzerine Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik fındık işçilerinin sayısında da düşüş yaşandı. Geçen yıl Giresun’a 2 bin civarında kişi gelirken, bu yıl ise yapılan açıklamada bu sayının 500 kişi olduğu kaydedildi

Rekolteye bağlı olarak gelen işçi sayısında da düşüş yaşandığını belirten Vali Hasan Karahan “Valiliğimiz tarafından daha önceden il dışından gelen mevsimlik fındık işçileri için konaklama merkezleri oluşturuldu. Buralarda ihtiyaç duyabilecekleri her ortam hazırlandı. Yapılan incelemelere göre ilimiz merkezinde 35 yetişkin 5 çocuk, Bulancak ilçemizde 6 yetişkin, Tirebolu’ya 164 yetişkin 117 çocuk, Görele’ye 111 yetişkin 25 çocuk, Piraziz’e 21 yetişkin 9 çocuk ve Çanakçı’ya 7 yetişkin olmak üzere toplamda bunların 156’sı çocuk 344’u yetişkin olmak üzere 500 kişi gelmiştir. Gelenlerde kesinlikle 16 yaşından küçüklerin çalıştırılması yasaklanmıştır” dedi.

Kaynak: İHA