Evlerine geri dönecekler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te halka seslendi. Suriye'yi terk eden 1.2 milyon kişinin büyük bir kısmının kentte kalmasının bazı külfetleri olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu kalıcı bir durum değil, evlerine geri dönecekler" dedi.

Evlerine geri dönecekler!
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'nın ardından Gaziantep mitinginde halka seslendi.

Kentte 1 milyon 200 bin civarında Suriyeli sığınmacı olduğunu ifade eden Erdoğan, 'Bunun bazı külfetleri olduğunu biliyorum, hepimiz bu külfetleri az ya da çok yaşıyoruz' dedi.

Bu durumun kalıcı olmadığını söyleyen Erdoğan, 'Suriye'de o eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimiz de şehirlerine, köylerine, evlerine geri dönecekler' diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Gaziantep serhat şehrimiz olarka bölgedeki çalkantıları yakından hissediyor. Suriye'den göç etmek zorunda kalan 1 milyon 200 bin civarında kardeşimiz Gaziantep'teki kamplarda Gaziantep'te kalıyor.

Bunun bazı külfetleri olduğunu biliyorum, hepimiz bu külfetleri az ya da çok yaşıyoruz. Biz hiçbir zaman bencil bir millet olmadık. Şunu unutmayın bugün Suriyelilerin yaşadıklarını geçen yüzyıl içinde Balkanlar'daki Türkler yaşadı. Topraklarından koparılıp sürgün edildiler. Kafkasya'dan benzeri büyük göçler yaşandı.

Şu anda da zor şartlarda bulunan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Bu kalıcı bir durum değil, bu ilelebet devam edecek bir durum değil. İnşallah Suriye'de şartlar düzeldiğinde, Suriye'de o eli kanlı rejim gittiğinde buradaki kardeşlerimiz de şehirlerine, köylerine, evlerine geri dönecekler.

CHP VE KUYRUĞU MHP

İşte o ana kadar ensar olmanın sorumluluğunu yerine getirecek ve bunun gururunu yüreğimizde taşıyacağız. CHP bölgedeki tüm diktatör ve zalim yöneticilerin arkasında duruyor. Esed rejiminin yanında ve arkasında durdu. Bu nedenle Esed zulmünden kaçanlara karşı son derece acımasız bir tavır takınıyor. Burada nifak çıkartmak için CHP ve onun kuyruğu haline gelen MHP birlikte çalışıyor. Bunlara bir de monşer aday katıldı, o da aynı zihniyette.'

‘SEN PENSİLVANYA'DAKİNE DERS VER'

Erdoğan, günün ilk mitinginde ise Malatya'da halka seslendi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklenen Erdoğan özetle şunları ifade etti:

Monşer aklıyla bize üslup dersi vermeye çalışıyorlar. Sen git, ağzını açtığında lanet, bela okuyan Pensilvanya'daki hocana ders ver. Pensilvanya'dakinin ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bir kez olsun Gazze, İsrail diyemiyor. Eğer derse efendileri ipini çeker de ondan.

‘ÇARKÇI KEMAL'İN YANINDA YETİŞEN ÇARKÇI EKMEL OLUR'
“8 yıl İslam Konferası'nın başına gönderdik, ne büyük yanlış yapmışız. Ne yaptın orada Suudi Arabistan gibi ülkeler zor kurtuldular. Bize ricada bulundular, cumhurbaşkanımıza ricada bulundular, bana ricada bulundular, Dışişleri Bakanıma ricada bulundular. Çıksın bunu da inkar etsin. Doğru eder, eder. Çünkü 'çarkçı Kemal'in yanında yetişen o da çarkçı Ekmel olur.'

‘HALKA HAKARET EDİYORLAR'
Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var. Şimdi, gazeteci kılıklı bir militan kadın çıkmış. Eline vermişler bir kalem. Çıkartıyorlar, malum bu Doğan medya grubunda bir yere. Sonra kalkıyorlar, yüzde 99'u Müslüman bu halka hakaret ediyorlar.

‘SEÇME VE SEÇİLME YAŞI 18 OLACAK'

Seçme ve seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Avusturya, Hollanda ve İspanya'da oluyor da benim ülkemede niye olmasın. Bizim gençlerimize hakaret eden MHP'den de hesabı Pazar günü sandıkta soracağız.

‘DOĞAN GRUBU İSRAİL SALDIRI ALTINDA DİYOR'
İsim veriyorum açıkça. Doğan grubu, Radikal gazetesi İsrail saldırı altında diyor. Ey Doğan grubu İsrail mi saldırı altında Filistin mi? Tanklarla toplarla Gazze'ye giren kim? Bunu sen hangi ruh ve vicdanla söyleyip bu başlığı atabiliyorsun?

‘GAZETECİLER ÖLDÜRÜLÜRKEN KİMSE AĞZINI AÇMADI'

İsrail, Filisten'de 10 gazeteci öldürüldü. Dünyadan bir tek tepki duydunuz mu? Sabaha akşam Türkiye'yle uğraştılar. Kılıçdaroğlu bir tek kınama yapmadı. Kimin ne dediği önemli değil, bizim ne düşündüğümüz önemli.

‘YOKSUL ÖĞRENCİLER DE ÖZEL OKULLARDA OKUYACAK'

Daha önce çıkardığımız bir yasayla öğrencilere özel okullarda okumaları için destek imkanı getirmiştik. 2014-2015 eğitim öğretim döneminden başlayarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin özel okullarda okumalarını temin edeceğiz.”