Dikili'den Dünyaya 'Barış' Çağrısı Yapılacak

Dikili'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen uluslararası festivalinin tarihi Dikili Belediye Meclisi'nde oybirliği ile belirlendi.

Dikili'den Dünyaya 'Barış' Çağrısı Yapılacak
Ağustos ayı olan meclis toplantısında Dikili Belediye meclis üyelerince oy birliğince alınan karara göre; Uluslararası Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali, 28 Ağustos 2014 tarihinde başlayacak, 1 Eylül 2014 sona erecek.
Ağustos ayı olağan belediye meclis toplantısını gerçekleştiren Dikili Belediyesi Meclisi ilçede geleneksel hale gelen uluslararası festivalin de tarihini belirledi. Dikili Belediye Meclisi'nin CHP'li, AK Parti'li ve MHP’li tüm meclis üyelerinin desteğiyle oy birliğiyle aldığı karara göre, bu yıl festival 28 Ağustos 2014 de başlayarak 1 Eylül 2014 de sona erecek. 5 gün sürecek festival programı yıl geçen yıllara göre farklı etkinlik ve programlarla kutlanacak. Festivalde barış, hoşgörü ve sevgi teması, ana tema olarak belirlenen Unesco Kutlamalar ve Anma Yılı’nın perspektifi ile birlikte işleneceği ve 5 gün boyunca güncel yaşama ilişkin diğer farklı konuların da ele alınacağı belirtildi.

Tasarrufu elden bırakmadan, ilçenin kaynaklarını en doğru, en etkin ve en verimli şekilde değerlendirerek yapmayı planladıkları festivalde insanların eğlenmesini hedefledikleri kadar bireysel ve toplumsal sorunların da irdelenerek, bireysel ve toplumsal düzeyde çözüm önerilerine dair bilgi güncellemesinin de yapılacağını dile getiren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ‘Festival Komitesinde Kent Konseyi Başkanımız Tarık Uslu, Kent Konseyi Genel Sekreterimiz Gönenç Turan, Mehtap Kazan ve belediye meclis üyelerimiz Murat Durak, Sunay Yapar, Hüsniye Yıldırım, Çiğdem Elibol, Evren Evrenesoğlu ve Nazire Kösten görev alarak bu konuda hazırlıklarına başladı.

Bu arkadaşlarımızın son şeklini vereceği etkinlik programıyla 5 gün sürecek festival süresince Dikili’den tüm dünyaya ve uluslararası platformlara önemli mesajlar vereceğiz’ dedi.

Başkan Tosun, ‘Bu yıl ki festivalimizle Dikili’yi sevginin olduğu kadar, barışın, hoşgörünün, kültürün, sanatın, bilimin, özgür düşünce ile emeğinin en güzel yaşandığı ve yaşatıldığı kent olarak belleklere yerleştirmek istiyoruz. 28 Ağustos’ta yakacağımız bu meşale Dikili’den tüm dünyaya sevgi ve barış ışığını yansıtacaktır’ ifadelerini de dile getirdi.
Kaynak: İHA