Bayındır Kent Konseyi 'Çevre'Ye Odaklandı

Bayındır Kent Konseyi Çevre Koruma Çalışma Meclisi ilk toplantısını yaptı.

Bayındır Kent Konseyi 'Çevre'Ye Odaklandı
Toplantıya, Kent Konseyi Başkanı Seher Doğanay, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve konsey üyeleri katıldı.

Kent Konseyi’nin ilk projesi ‘Ayrışalım Kazanalım’ olarak açıklandı. Çevre Koruma Çalışma Meclisi “Ayrışalım Kazanalım” adlı proje ile ilçe sınırları içerisindeki evsel atıkların kontrol altına alınmasını amaçlıyor.
Toplantıda söz alan Kent Konseyi Başkanı Seher Doğanay; “Proje kapsamında ‘Doğa Dostu Ev’ logosu kazanmak ve ileride farklı avantajlar sağlamak isteyen gönüllü evlerin belediyeye müracaatta bulunması gerekiyor. Başvurunun ardından Bayındır Kent Konseyi Ekibimiz, eğitim çalışması için ziyaretlerde bulunacak. Temiz bir çevre için hep beraber çalışmamız gerekiyor” dedi.

Doğanay; “Evde çöp ayrıştırma projesi olarak da tanımlanabilecek bu organizasyona katılmak isteyenler, Bayındır Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Hüseyin Cengiz Tıkı ile iletişime geçebilirler” ifadesini kullandı.

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ise, ‘Yeşil Ev Logosu’ kazanan evlerin bahçe düzenlemesinin belediye tarafından yapılacağını açıkladı.

Çiçekçiliği ile ünlü Bayındır'da Başkan Sesli ve Kent Konseyi'nin de çabalarıyla başlatılan "Doğa Dostu Ev" uygulaması, Bayındırlılar tarafından da ilgi ile karşılandı.
Kaynak: İHA