Altınordu Logosunu Seçti

Ordu'nun yeni kurulan ilçesi Altınordu, halk tarafından belirlenen logosunu düzenlenen törenle vatandaşlara tanıttı.

Altınordu Logosunu Seçti

Anemon Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz ve Fatih Evli, çok sayıda daire başkanı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Logo belirleme sürecinde halkın kullandığı oylar etkili oldu. Şehrin iki noktasında kurulan sandıklarda toplam 11 bin 733 oy kullanıldı. Bu oyların 4 bin 266'sını alan logo yüzde 36 oy oranı ile Altınordu ilçesinin yeni logosu olarak belirlendi.

Şehirlerin kurumsal kimliğinde en önemli etkinin logo olduğunu belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Bir şehri hafızalara kazımak için ilk olarak logosunun olması gerekir biz bunu tek başımıza değil sizin talepleriniz, sizin oylarınız sayesinde belirledik desteklerinizden dolayı teşekkür ederim" dedi.


Şehrin güzelleştirilmesinde logonun önemli olacağını vurgulayan Tekintaş, "Logomuzun belirlenmesiyle Altınordu adının geçtiği her yerde bizi yansıtan bu logoyu kullanacağız. Çalışması devam eden şehir ışıklandırılmasında yeni logomuzu kullanmayı düşünüyoruz. İnşallah bu şehri hafızalara kazıyacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA