Tavşanlı'da Maden İşçilerinin Grevinin İki Ay Ertelenmesi

Türk-İş'e bağlı Maden İşçileri Sendikasının (Maden-İş) Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, Tunçbilek beldesinde bazı linyit işçilerinin grev kararının iki ay ertelenmesine ilişkin, "Maden işçilerinin ücretlerinde, yaşama şartlarıyla ilgili iyileştirme isteklerinde ısrarcıyız" dedi.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce başladıkları grevin, iki aylığına ertelendiğini hatırlattı.
Taşerona bağlı işçilerin maaşlarına 300'er lira zam talebinin kabul edilmediğini dile getiren Yaman, şunları kaydetti:
"Grev kararı iki ay ertelendi. Maden işçilerinin ücretlerinde, yaşama şartlarıyla ilgili iyileştirme isteklerinde ısrarcıyız. Bakanlar Kurulu kararıyla iki ay erteleme süresinde sürdürülen görüşmelerde de ortalama 300 lira talebimizden taviz vermeyeceğiz. Çayırhan ve Elbistan'daki termik santrallerine de kömür verdiğimiz için Bakanlar Kurulu enerji ihtiyacı gerekçesiyle grevimizi iki ay erteledi. Biz de Elbistan işçileri ile firmaya bağlı olduğumuz için bizim de grev kararımız ertelemeden etkilendi. Bu iki aylık sürede arabulucularla uzlaşma çalışmaları sürecek ancak biz maden işçilerinin biraz daha iyi bir ücret zammı için ısrarımızı sürdüreceğiz."
Yaman, maden işçilerine, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve basından destek istedi.
Kaynak: AA