O dersi Pensilvanya'daki hocana ver

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın mitinginde halka hitap etti.

O dersi Pensilvanya'daki hocana ver
Aydın mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, ''Bu monşer aday birkaç gündür kendince bize uslüp dersi vermeye kalkıyor. Ancak efendilerinin diline, uslübüna, edep, adap dışı konuşmalarına bakmıyor. Bize kendince uslüp dersi veren Ekmel, gitsin o dersi Pensilvanya'daki hocasına versin'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

'Bu monşer aday birkaç gündür kendince bize uslüp dersi vermeye kalkıyor, kendince nezaketten falan bahsediyor, ancak kendisini piyasaya sürenlerin yani efendilerinin diline, uslübüna, edep, adap dışı konuşmalarına bakmıyor. Pensilvanya. Bu Ekmel'i tezgaha sürenlerin başında o var. Aylardır sesi, soluğu kesilmişti. 30 Mart'ta milletin kendisinden nasıl nefret ettiğini görünce dizlerinin bağı çözüldü, dili kilitlendi. Önceki gün çıkmış bir kez daha beddua etmiş. Ağıza alınmayacak ifadeler, denge bozulmuş. Hocayım iddiasındaki bir kişinin, bunların bırakın insanım iddiasındaki birisine yakışmayacak edep dışı, adap dışı hezeyanlar... Bize kendince uslüp dersi veren Ekmel, gitsin o dersi Pensilvanya'daki hocasına versin.

Bir genel başkana, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na küfretmek yakışır mı? Bununla kalmıyor, millete de küfrediyor. Bunlarda seviye diye bir şey yok. Kendi dar muhayyilesi ile yerlerde dolaşan edebiyle, milletin adayına, milletin adayı kavramına, aslında bizzat milletin kendisine hakaret ediyor. Eğer Ekmel de ders verecek kapasite varsa gitsin ikinci efendisi CHP Genel Müdürüne üslup dersi, edep dersi versin.

MHP'nin Genel Başkanı diyor ki, 'sen bizimle nereden kardeş oluyorsun'. Ey Bahçeli, sen kardeş olarak kabul etmeyebilirsin, ayrı bir konu, ama ben MHP'nin tabanında kardeş olarak görebileceğim insanlar olduğuna inanıyorum, CHP'nin tabanında kardeş olabileceğim insanların olduğuna inanıyorum. Sen zaten bu işlerden nasibini almamış bir genel başkansın. Çünkü bu ülkenin başbakanı 3 kez, ülkenin meselelerini görüşmek için senden randevu istedi randevu vermedin, sen bu kadar insanlıktan nasibini almamış birisisin.''