Kartepe Belediyesi Umut İşığı Oldu

Kartepe Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Kartepe Belediyesi ve Bilgi Evleri’nin ortak çalışması olarak hayata geçen “Bilgi evleri geri dönüşüm projesi” Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde ihtiyaç sahiplerine umut ışığı oldu. Proje kapsamında tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan vatandaşlar ve Bilgi Evi öğrencileri arasında dayanışma köprüsü kuran Kartepe Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Öğrencilerin topladığı plastik kapaklar, eski gazete ve kağıtlar toplanarak ihtiyaç sahipleri için tekerlekli sandalyeye dönüşüyor.

Kartepe Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında hizmetlerine devam ederken belediyeye bağlı bilgi evleri, eğitim sanat merkezleri ve halk kütüphanelerinden faydalanan çevre gönüllüsü öğrencilerle yürütülen bu sosyal sorumluluk projesi ile hem geri dönüşüm bilinci kazanılmış hem de engelli vatandaşlara yardım eli uzatılmış oldu.

Şeffaf yönetim anlayışını ilke edinen ve Kartepe için hazırladıkları projeleri ilçe halkıyla beraber gerçekleştirme hedefinde olan Başkan Üzülmez’in önderliğinde hayata geçen “Bilgi evleri geri dönüşüm projesi” Emekevler mahallesinde ikamet etmekte olan 33 yaşındaki Hacer Karacı’nın yüzünü güldürdü.

3 aylıkken çocuk felci geçiren Hacer Karacı’ya tekerlekli sandalyesi, evinde ziyarette bulunan Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Sosyal İşler Koordinatörü Yusuf Özdemir ve Çevre Koruma Kontrol Müdürü İlknur Şakar tarafından verildi.

Sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla Kartepe Belediyesi ve ilçe halkının arasında kurulan köprüden duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Yardımcısı Çakır, “Kartepe Belediyesi olarak projeye gönül veren öğrencilerimizle birlikte engellilerimizin engellerini kaldırmaktan mutluluk duyuyoruz. Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in önderliğinde ve Kartepe halkının desteğiyle sosyal sorumluluk projeleri devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA