Chp Heyeti, Başkan Günaydın'ı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istemek üzere Isparta'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve beraberindeki milletvekilleri ile PM üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

Chp Heyeti, Başkan Günaydın'ı Ziyaret Etti

Isparta'nın Şarkikaraağaç, Yalvaç, Gelendost ve Eğirdir ilçelerinde ziyaretlerini tamamlayan CHP heyeti, belediye önünde kırmızı halıyla karşılandı. Ziyarette MHP ve CHP ile birlikte BTP, BBP, DP ve DSP il başkanları da hazır bulundu.

"BÜYÜK SAYGISIZLIKLARLA KARŞILAŞIYORSUNUZ"
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Milletvekillerimiz genel başkan yardımcımız ve il başkanlarımız burada. Sizleri tanıyoruz. Meclis'te en güzel en doğru milletvekilleri AKP haricinde sizlersiniz. Mecliste büyük uğraşlar veriyorsunuz. Karşı tarafın çoğunluk avantajı olduğu için Meclis'te büyük saygısızlıklarla karşılaşıyorsunuz. Sizler mücadele veriyorsunuz AKP tarafı özrü kabahatinden büyük hesabı 'Muhalefet yapamıyorlar' diye sizleri eleştiriyorlar. Sizin sayınız fazla olabilir ama her şeyin bir usulü vardır. Buraya kadar geldiğiniz için size teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SİZLERİ KUTLUYORUZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da "30 Mart seçimlerinde belediye başkanı olarak seçildiniz. Sizleri kutluyoruz. Demokratik olgunluk gereği kazananla kaybeden hizmet noktasında buluşur ve bölgeye hizmet etme konusunda el ele verirler. Seçim döneminde yarışmış da olsak başkanımızı kutlamak demokrasinin gereğidir. Başkanımızdan Isparta için, başarılı çalışmalar bekliyoruz" dedi.

"SADECE TEK EŞİK KALDI"
Demokrasi gereği yeni bir sandıkla karşı karşıya olunulduğunu belirten Tezcan, "Cumhuru temsil eden, milleti, barışı kardeşliği temsil etmesi gereken Cumhurbaşkanını ilk kez milletin oylarıyla seçiyoruz. CHP ve MHP önemli bir adım attı. Parlamenter demokrasinin olgunlaşması adına Türkiye'de demokrasinin eksikliklerinin giderilmesi adına çok önemli adım atıldı. Cumhurbaşkanı adayı çıkarırken parti kimliğini temsil eden aday yerine tüm ülkeyi temsil eden bir adayla yola çıkılsın denildi ve Sayın İhsanoğlu ismi üzerinde mutabakata varıldı. Bu büyük uzlaşma büyük çatı oluşturmaktı. Bu iki partiyle sınırlı kalmadı. 12 siyasi parti destek verdiklerini açıkladı.

Diğer siyasi partilerimizin de desteğiyle Cumhurbaşkanlığı seçimine arzu edilen bir tabloda giriyoruz. Sadece bir eşiğimiz kaldı. O da pazar günkü eşik. Türk siyaseti ciddi bir çatıma ortamına girildi. İki gün önce TBMM'de MHP milletvekillerine dönük fiil saldırıyla karşı karşıya kaldık. Aslında daha önce de benzer saldırılarla karşı karşıya kaldık. İktidar partisi sayısal çoğunluğunu kullanarak, doğrudan doğruya parlamentoda muhalefet etmeyen şiddetten korkan bir tablo yaratmak istiyorlar. Bunu başaramayacaklar. Milletvekili arkadaşlarımız sonuna kadar demokrasiyi milli iradeyi korumak için mücadele verecek. Milli irade bugünkü iktidarın anladığı gibi değil, iktidarıyla muhalefetiyle parlamentonun iradesidir. Hatta parlamento dışında devlet organının temsil ettiği yerel yönetimden merkezi yönetime kadar tamamının iradesidir. O yüzden iki sözünden biri milli irade olanların, gerçek milli iradeye saygı göstermesini öğrenmesi gerektiği bir dönemden geçiyoruz. Türkiye bir fırsatın eşiğinde. Milletimiz bu fırsatı iyi değerlendirirse önümüzdeki dönem Türkiye'nin çok iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Bu çatışma, kutuplaşma kültürü ayırma benden olanlar olmayanlar deyip kendinden olmayanları aşağılama, hakir görme kültürünün sonuna varılabileceği bir fırsat olarak sandığı değerlendirebiliriz. Biz milletimize güveniyoruz. Ben Isparta halkından da sandığa gitmelerini, sandıkta o büyük buluşmanın çatının temsilcisi olan birikimiyle dünyadaki tanınmışlığıyla gerçekten Türkiye'yi hem içeride hem dışarıda yakışan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermelerini istiyorum. Isparta halkı bu noktada önemli deneyime sahip. Daha önce Süleyman Demirel'i Cumhurbaşkanı çıkardı. Oğullarını Cumhurbaşkanı çıkarmışlardı. Şimdi de İnşallah damatlarını Cumhurbaşkanı çıkaracaklar. Sayın İhsanoğlu Isparta'nın damadı. Açıkça bu şanslı ile gıpta etmemek mümkün değil" dedi

CHP heyeti, daha sonra Isparta'da bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, İhsanoğlu'na destek istedi.
Kaynak: İHA