Burhaniye De Nüfus 5 Katına Çıktı

Balıkesir’in 5 mavi bayraklı plajlara sahip Burhaniye ilçesinde, bayramda başlayan hareketlilik devam ederken, 42 bin olan ilçe nüfusu 200 bini geçti.

Burhaniye De Nüfus 5 Katına Çıktı
Mavi bayraklı plajlar serinlemek isteyen vatandaşlarla doldu taştı.
Başta, dünyaca ünlü Ören plajı olmak üzere 17 kilometrelik sahil şeridi serinlemek isteyen tatilcilerle doldu taştı. Burhaniye, kumsalının yanı sıra Kaz Dağları ve Madra Dağı arasında olması nedeniyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İnsanlar, hem yüzüyor hem de bol bol oksijen alıyor. Geceleri de adeta klimalı odada yatıyor gibi serin serin yatabiliyor. Hava sıcaklıklarının yer yer 40 dereceyi geçtiği bu günlerde turistlerin Burhaniye’yi tercih etmelerinin bir sebebi de deniz suyunun aşırı sıcak olmaması. Denize giren vatandaşlardan Neşet Asdemir, “Mavi bayraklı Ören plajındayız. Çok güzel. Yaklaşık 8 aydır buradayız. Bu kadar kalabalığı ilk kez görüyorum. Şöyle bakınca, serinlemek için tatil yapmak için çok hoş bir memleket” dedi.

Enes Öztürk de Biz üç günden beri buradayız. Çanakkale’den geldik. Horasan köyü gençliği olarak geldik. Burada çeşitli imkanlarla eğleniyoruz. Deniz de çok güzel. Eğleniyoruz” dedi.

Talha Salihoğlu ise, “Ben İstanbul’dan geldim. İstanbul Tuzla’dan. Hava çok sıcak ama deniz çok serin. Burası çok güzel bir yer. Herkese tavsiye ederim. Geceler de çok serin oluyor. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Bilal Çay da, “Balıkesir’den geldim. Ören’i çok beğeniyorum. Çok güzel. Size de teşekkür ederim. Buraya herkesin gelmesini istiyorum. Sıcak havalarda deniz iyi oluyor. Ören güzel. Burhaniye güzel. Sahil güzel. Herkes gelsin” dedi.

Almanya’dan gelen Burhan Sayan ise, “Burhan. Almanya’dan geliyorum. Manheim de oturuyorum. Bence burası Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri. Eğleniyoruz. İnşallah, seneye gene gelebilirim” dedi.

Hareketten memnun olduğu anlatan esnaflardan Burhan Demirhan, “Biz Ören de işletmeci olarak ramazan öncesi baya bir durgundu. Ören. Ama, ramazandan sonra bayramla birlikte yoğunluk arttı. Ve yoğunluk devam ediyor. Biz de işletmeler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Misafirlerimizi uygun bir şekilde misafir edebilmek içtin ya da onların hassasiyetlerine cevap verebilmek için zeytin tepesi grubu olarak ürünlerimizi onlara sunmak istiyoruz. Gerekli ilgiyi gösterip satmak istiyoruz” dedi.

Burhaniye Turizm Derneği Başkanı Şükrü Baykal da, “İlçemizde bayram döneminde başlayan yoğunluk devam ediyor. Bundan tabi hepimiz mutluyuz ve keyifliyiz. Otellerde yer yok. Pansiyonlarda yer yok. Sahilde adım atılacak gibi değil. Tabi bu bizi mutlu ediyor. Keyifliyiz. Ramazanı iyi geçirmemiştik. Ancak, bizim zaten bölgenin misafir profilinde, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi illerimizden gelenler yoğunlukta. İlçemizin nüfusu 40 bini biraz geçiyor. Şu anda nüfusumuz 200 bini geçmiş durumda. Bundan esnaf mutlu, işletmeler mutlu. Bura da kaymakamlık ve belediyenin gayretleri de önemli bir yer tutuyor. İlçemizde güvenlik problemi hiç yok. Konaklamalarda hiçbir sıkıntı olmadı. İşletmelerimiz yaza hazırdı. Bunun yanında mavi bayraklı plajlarımız da çok revaçta. Bütün Burhaniye sahilinde 5 adet mavi bayraklı plajımız var. Hava koşulları çok iyi. Nem oranı çok düşük. Güneyle mukayese edildiğinde insanlar burada daha rahat nefes alabiliyorlar. Ulaşım da kolay. Hem Çanakkale, hem de Yalova yolundan. İnsanlar burada huzur buldukları için, bazı bölgelere göre bizi tercih ediyorlar. Ağustos ayı sonuna kadar hareketin devamlı olmasını bekliyoruz. Ay sonunda da festivalimiz var Herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA