Burhaniye’de Bağışa Siyaset Engeli

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, hayırsever Cumhur Öztoprak’ın 800 bin TL değerindeki işyerini, belediyeye bağışlama girişimi CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin engeliyle karşılaştı.

Burhaniye’de Bağışa Siyaset Engeli
Bağış olayı, Başkan Necdet Uysal’ın girişimiyle belediye meclisinin plan bütçe komisyonuna havale edilirken, hayırsever Öztoprak, engellemeye büyük tepki gösterdi.
İlçede Köfteci Cumhur olarak tanınan 64 yaşındaki Cumhur Öztoprak eşi Dilek Öztoprak ile baş başa vererek Koca Cami karşısındaki işyerini belediyeye bağışlama kararı aldı. Önceki akşam, belediye meclisine gelen bağış konusunun CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin engeliyle karşılaştığını anlatan Öztoprak, “Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır. Ben malımı belediye’ye bağışlamak istiyorum. Engel olunuyor. Benim hayrım engelleniyor. Politika böyle olmamalı. Ben eski bir CHP’liyim. Meclis üyeleriyle görüştüm. Engellemenin nedenini öğrenmek istedim. Meclis üyesi Levent Acartabak telefonu yüzüme kapattı” dedi.

İŞ YERİNİ İVRİNDİ BELEDİYESİNE BAĞIŞLAYACAK
Burhaniye’de doğup büyüdüğünü ve Burhaniye’yi çok sevdiğini anlatan Cumhur Öztoprak, “Konu bir ay sonraki meclis gündemine gene gelecek. Ancak, çevreden gene engelleneceği konusunda duyumlar geliyor. Eğer ben bunu Burhaniye belediyesine bağışlayamazsam İvrindi belediyesine bağışlayacağım. İşyerimin dışında iki adet tripleks evim var. Bunlardan birini Burhaniye Devlet Hastanesine, birini de Huzurevine bağışlayacağım. Geri kalan paramla da bir cami yaptırmak istiyorum. Ben paramı hep helal yollardan kazandım. Paramı bu ilçede kazandım. Onun için ilçeme faydalı olmak istiyorum. Meclis de yapılan bu engelleme beni çok derinden üzdü” dedi.

Kaynak: İHA