Bayındır'ın Doktor Başkanı Köy Köy Dert Dinliyor

Çiçeğin Başkenti Bayındır'ın doktor Belediye Başkanı Ufuk Sesli, köy köy dolaşarak, hemşehrilerinin sorunlarını dinliyor, yerinde çözümlerle hem belediye imkanlarının iyi kullanılmasını, hem de vatandaşın sıkıntılarının kısa sürede çözülmesini sağlıyor.

Bayındır'ın Doktor Başkanı Köy Köy Dert Dinliyor
Başkan Sesli, mesleğinin verdiği avantajla, köylülerin sağlık sorunlarının da giderilmesini sağlıyor.
Bayındır'a bağılı en uzak köy olan Kızılkeçili ve Lütuflar mahallelerine sabahın erken saatlerinde beraberindeki başkan yardımcıları ve ilgili birim yöneticileriyle birlikte çıkartma yapan Başkan Sesli, hem vatandaşlarla bir araya geldi hem de çözüm odaklı çalışmalarını anlattı. Sesli, Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Akşan, Z.Murat Çabuk, Hurşit Uslu ve İşletme ve İştirakler Müdür Vekili Ferda Yiğit’le birlikte Lütuflar mahallesine gitti. Mahalle sakinleriyle birlikte kahvaltı yapan Sesli, kahvaltının ardından mahallelinin sorunlarını ve isteklerini dinledi.

İçme suyu sorunları hakkında mahalleliden bilgi alan Başkan Sesli, vatandaşa içme suyu sağlayan kuyuların yetersiz olduğu şikayetine karşılık, durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile paylaşacağını aktardı. Sesli; “Başkan yardımcılarım ve ekibimle sizleri sık sık ziyaret edeceğiz. Sorunlarınıza çözüm bulmanın yollarını arıyoruz. Talebiniz doğrultusunda cuma günleri Bayındır pazarına ulaşımınızı kolaylaştırmak istiyoruz bu konuda elimizden geleni yapacağız” dedi.

SADECE BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL, AYNI ZAMANDA DOKTOR
Düğünlerin yapıldığı alan olarak bilinen bölgenin üstünün kapatılması isteyen köylülerle konuşan Dr. Ufuk Sesli, ardından mahalle sakinlerinden Yusuf Sandallık ve eşini evinde ziyaret ederek sağlıklı yaşam hakkında tavsiyelerde bulundu. Sesli, belediye başkanlığından önce, tıp doktorluğu ve aile hekimliği yapmış olması nedeniyle sık sık sağlık sorunlarını anlatan vatandaşlara da faydalı bilgiler vermeyi sürdürüyor.

Sesli, ayrıca Lütuflar Mahallesi’nde ulaşım yollarının genişletilmesi, parke taşların döşenmesi konusunda da notlarını aldı. Tarafsız bir belediye başkanı olduğunun altını çizen Başkan Sesli; “Sizlere bir telefon kadar yakınım. Her zaman belediyemizi arayabilirsiniz. Başkan olduğumdan bu yana belediye de ikinci kez telefon çaldığını duymadım arkadaşlarım çözüm odaklı çalışmalarını sürdürüyor ve görevimiz süresince de böyle devam edecek” ifadesini kullandı.

KIZILKEÇİLİ CAMİİ BAKIMDAN GEÇİRİLECEK
Lütuflar Mahallesi ziyaretinin ardından Kızılkeçili Mahallesi’ne geçen Başkan Sesli ve ekibi, vatandaşlarla birlikte yollara çıkarak sorunları yerinde tespit etti. Muhtarlık ve misafir evinde yaşanan eksiklikleri not alan yöneticiler, özellikle boya badana işlemleri, su ve elektrik tesisatlarının düzenlenmesi konusunda çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Kızılkeçili Camisi’ni de inceleyen ekipler bodrum katında, kirişlerin çürümesi nedeniyle çürüyen duvarların güçlendirileceğini ve bodrum katının temizliğinin yapılacağını belirtti.

Cami bahçesinde yaz kuran kursuna katılan çocuklarla sohbet eden Sesli, birer hatıra fotoğrafı çektirerek gezisini tamamladı. Sesli son olarak, Bayındır’ın tüm noktalarına eşit hizmet politikası ile çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.
Kaynak: İHA