Başbakan Erdoğan'dan Doğan Grubu'na sert sözler

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da konuştu. Başbakan'ın hedefinde Doğan Grubu vardı.

Başbakan Erdoğan'dan Doğan Grubu'na sert sözler
Başbakan Erdoğan, Aydın mitinginin ardından Muğla'ya geçerek, Eski Garaj Alanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Muğla'nın tüm ilçelerine ve vatandaşlara selamlarını yollayan Başbakan Erdoğan, 5 Temmuz'da Samsun'dan yola çıktıklarını ve bugün de 27'nci il mitingini gerçekleştirdiklerini söyledi. Uğradıkları tüm il ve ilçelerden selam getirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

'Allah'a hamdolsun hepsinde aynen büyük coşkuyla karşılandık. Her birinde sokakların, caddelerin, meydanların heyecanı bizi kucakladı. Tıpkı bugün burada olduğu gibi milletimizle hasbıhal ettik, dertleştik milletimizle sohbet ettik. 10 Ağustos'un heyecanı artık tüm Türkiye'yi sardı. İnşallah 10 Ağustos'ta sandık başına gidiyor yeni Türkiye'nin, öncü Türkiye'nin kapılarını ardına kadar aralıyoruz. Demokrasi mücadelemizi artık bir üst aşamaya yükseltiyoruz, ekonomide istikrarlı büyümeyi bir üst aşamaya yükseltiyoruz. Toplumsal barışı, dayanışmayı, kardeşliği daha da güçlendiriyoruz. Bölgesinde ve dünyada öncü, daha da itibarlı, daha da güçlü Türkiye'ye doğru yürüyoruz.'

Vatandaşlara, cumhurbaşkanı seçimi için hazırlanan reklam filmini izleyip izlemediklerini ve nasıl bulduklarını soran Başbakan Erdoğan, 'Millet devleti ile artık daha bir muhabbetle kucaklaşıyor değil mi? Millet devletinin yıldızına sahip çıkıyor. O yıldızı, o forsu ehline teslim ediyor. İnşallah Türkiye'nin yıldızı daha gür, kendinden emin, gururla parlıyor. Birileri, MHP o reklam filmindeki ezandan, seccadeden, o teyzemizin yaptığı duadan rahatsız olmuş. Fakat şimdi film yine aynen devam ediyor, değişik bir versiyonuyla. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun, devletle milletin aynı istikamete bakacağı bir süreç inşallah pazar günü başlıyor' ifadelerini kullandı.

'Kardeşlerim, 10 Ağustos'ta hep birlikte sandığa gidiyoruz, gitmeyenleri de gitmeye ikna ediyoruz' ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, 'Yaylalarda olanları çağırıyoruz, tatile gidenleri çağırıyoruz. Bu tarihi günde ilk kez yapılacak bu seçimde herkesin inşallah oy kullanmasını temin ediyoruz. Bu arada yurt dışında yaşayıp da Muğla'da tatil yapan kardeşlerim de en yakın gümrük kapısına gitsinler, 10 Ağustos'a kadar oylarını kullansınlar. Eskiden sadece girişte ve çıkışta oy kullanılabiliyordu bunu değiştirdik. İstedikleri zaman gidip oylarını kullanıp, tatillerine devam edebilirler' diye konuştu.

Seçimde Muğla'dan çok farklı bir sonuç beklediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, Muğla'nın yeni Türkiye'ye, öncü Türkiye'ye çok güçlü destek vereceğine yürekten inandığını belirtti. Erdoğan, 'Muğla'da CHP'ye gönül vermiş, MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de bu seçimde milletin adayını destekleyeceklerini biliyorum' dedi.

'TAM DİKTA, TAM...'
CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı seçimlerinde kendi partilerinden bir aday çıkaramadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, 'Hiçkimseye danışmadılar, CHP de MHP de genel başkan yardımcılarına, parti kurullarına, milletvekillerine hiç bilgi vermeden, onların görüşlerini onaylarını almadan bir adayı tezgaha sürdüler. Tam dikta, tam. Kim var bu adayın arkasında? Pensilvanya var. Başka kim var? O malum medya kuruluşları var. Başka kim var uluslararası çevreler var.”

'Ta Almanya'dan buraları karıştırmak için bu gayret niye?'

Almanya'da bir derginin Türkiye ile ilgili Türkçe ve Almanca özel bir ek yaptığını ve kendilerini eleştirdiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu dayatma adaya da övgüler diziyor. Bunu niye yapıyor? Ta Almanya'dan buraları karıştırmak için bu gayret niye? Çünkü işin içinde iş var. Bu Alman dergisi durup dururken Türkiye'deki seçimlere müdahil olmaz. Bunların içeride yol arkadaşları olan medya, yani çıkarı olmayan işe girmez. Dert Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı seçilmek değil, cumhura başkan seçilmek değil dert başka. Bunların işlerini görecek, sözünü dinleyecek, bunların gösterdiği istikamette yürüyecek biri cumhurbaşkanı olsun istiyorlar. Çünkü biliyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan bunların istediği istikamette yürümez. Tayyip Erdoğan milletinin istediği istikamette yürür. Bunları rahatsız eden bu. Çünkü 12 yıldır bunlar bize söz geçiremediler. Bizden önce bunlar hükümet indiriyor, hükümet kurarlardı. Öyleydiler ama bu geçti.”

Başbakan Erdoğan, alandaki vatandaşların, “Dik dur eğilme” şeklindeki sloganları üzerine, “Gençler ondan şüpheniz mi var? Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Parolamız bu” dedi.

'EY DOĞAN GRUBU...'
“İstiyorlar ki cumhurbaşkanı, bu CHP gibi, bu MHP gibi, Pensilvanya'nın dizinin dibinde otursun, İsrail'in soykırımlarına göz yumsun, sessiz kalsın” diye konuşan Erdoğan, şöyle dedi:

“İşte Doğan Grubu'nun yayın organında çok enteresan, manşette ne vardı, ‘İsrail saldırı altında.' Doğan Grubu'nun yayın organında, Radikal gazetesinde ‘İsrail saldırı altında' diyor. 2 bine bine yakın Gazzeli, Filistinli öldürülüyor, bunu manşete almıyor ve utanmadan, sıkılmadan, ‘İsrail saldırı altında' diyor. Kardeşlerim, bu Doğan Grubu'nun nereye hizmet ettiğini öğrenin, tabi ki Doğan Grubu Tayyip Erdoğan ile iyi geçinemez, Tayyip Erdoğan da bunları açık açık ifşa eder, etmeye de devam edeceğiz. Çünkü milletim bunları iyi tanısın. Ona göre bunlara tavrını koysun. İstiyorlar ki cumhurbaşkanı eski Türkiye'yi muhafaza etsin, ey Doğan Grubu şunu bilesin, Erdoğan sizin idare edeceğiniz bir siyasetçi değildir. Bu başlığı atana bilesiniz ki hiçbir zaman bizden saygı olmaz.”
Kaynak: AA