Soma'da, Kızılay’dan Et ve Kıyma Yardımı

Türk Kızılay’ı Soma Şubesi, genel merkezden ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere gönderilen kavurma et dağıtımına başladı.

Soma'da, Kızılay’dan Et ve Kıyma Yardımı

Türk Kızılayı Soma Şube Başkanı Aziz günal geçtiğimiz yıl kesilmek üzere kurbanını Kızılay’a bağışlayan vatandaşların kesilen kurbanlarının etlerinden oluşan 336 adet kıyma ve kuşbaşı kavurma etlerin Soma’ya geldiğini ve dağıtımına başlandığını kaydetti.

Günal; “Her yıl Kurban Bayramı’nda kurbanını Kızılay’a bağışlayan vatandaşlarımızın bağışları sonucu yapılan kavurma etlerin ilçelere gönderilerek ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırılıyor. İllerden ve ilçelerden Kızılay’a yapılan kurban bağışları yapıldı. Bu bağışlar Et-Balık Kurumu tesislerinde kesimden sonra kavurma et yapılarak tekrar bağışın gönderildiği ilçelerdeki yardıma ihtiyacı olan insanlarımıza ulaştırılıyor. Yani Soma’dan yapılan kurban bağışı yine Soma’nın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Biz de arkadaşlarımızın tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza etleri ulaştırmaya başladık.” dedi.

Kaynak: İHA