Misafir Odaklı Hastane

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, gelen hasta ve yakınlarına ‘misafir odaklı’ hizmet vermeyi amaçlıyor.

Misafir Odaklı Hastane

Hastalara ve yakınlarına hastaneye girdikleri an bir misafire gösterilen ilgi gibi hizmet sunulmasını önemsediğini belirten Hastana Yöneticisi Opr. Dr. Faruk Tonga, “Bir kişinin hastaneye girdikten sonra ortalama kalma süresi 3,5 saat. Bu çok uzun bir süre. Aklında kötü duvar ve tuvalet, asık suratlı hizmet bulacağını bekleyen vatandaşlarımız kağıt kaplama duvar, temiz ve engellilerin de düşünüldüğü tuvalet, televizyon izlenen modern oturma grupları ve hasta bekleme üniteleri, çocuk emzirme odası gibi mekanları görünce ferahlıyor ve kendisine değer verildiğini düşünüyor” dedi.

98 doktorun görev yaptığı 395 yatak kapasiteli hastanenin geçen yıl 20 bini yatan hasta olmak üzere yaklaşık 800 bin kişiye tedavi hizmeti verdiğini belirten Faruk Tonga, yatak doluluk oranının ise yüzde 56’nın üzerinde olduğunu söyledi.

MR ünitesinin hastane bahçesinden bina içine taşınmasıyla vatandaşlardan gelen haklı tepkilerin de önüne geçildiğini anlatan Tonga, hastanenin kurulduğu 2004 yılından bu yana maddi alandaki en iyi dönemini geçirdiğine değindi.
Hastane koridorlarındaki aksesuar ve kullanılan malzemelerin de vatandaşların ilgisini çekip ‘trend’ haline dönüştüğüne dikkat çeken Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Erdoğan’da, benzerlerinin başka binalarda uygulandığını öğrendiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA